De Startersdag en de FATUM-VSB Best Young Entrepreneur Award welke zijn gehouden op zaterdag 25 maart te Courtyard by Marriott mogen als succesvol worden gekenmerkt. Op vrijdagavond 24 maart waren de booth houders samen met de organisatoren van het evenment tot na 12 uur s’avonds bezig met het inrichten van hun booths. Na het inrichten had het geheel al een prachtige ambiance. Er waren 4 lokaties in het Courtyard by Marriott waar alles zich afspeelde, de Martini bar speciaal ingericht voor de officiele opening en daarna de CEO talks, 1 van de conference rooms werd omgetoverd tot informatie ruimte met 12 booths, de conference room daarnaast was bestemd voor de workshops en de ruimte achter het zwembad werd met een tent overdekt en ingericht als 2e informatie ruimte waar een stuks of 12 bedrijven en instanties informatie konden verschaffen.

Bij de opening was de Martini bar vol en stond men in de lobby de speeches te volgen, terwijl anderen informatie vergaarden bij de informatie booths. De verschillende sprekers hebben tijdens de opening het belang van ondernemerschap naar voren gebracht, maar ook de noodzaak voor diversificatie van de Surinaamse economie.

Als onderdeel van de officiele opening was de uitreiking van de FATUM-VSB Best Young Entrepreneur Award, de heer Rolf Verwey, bestuurslid van de VSB en ook jury voorzitter voor de verkiezing van FATUM-VSB Best Young Entrepreneur gaf meer informatie over het aantal deelnemers en de gehanteerde criteria. Er waren in totaal 13 deelnemers waarvan 7 heren en 6 dames, de criteria waren volgens ILO standaarden, hij gaf ook een globaal beeld van het ondernemers gebied waar de deelnemers actief in zijn. Bij de beoordeling kwamen onder andere naar voren innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzame ontwikkeling, ervaringen die de jonge ondernemer heeft meegemaakt en uitdagingen waarvoor hij/zij heeft gestaan, maar ook een advies aan jonge ondernemers.

Tot de FATUM-VSB Best Young Entrepreneur werd uitgeroepen de heer Raveen Ramtahalsing van Spirits Grun2 een tuinbouwbedrijf die groenten verbouwt door middel van kassenteelt. De vader van Raveen nam de award in ontvangst en gaf in zijn speech ondermeer aan, “10 jaar geleden kende Raveen het verschil tussen kouseband en bonen niet, nu kan hij kijken naar de plant en je precies zeggen als de plant ziek is en wat voor ziekte de plant heeft aangetast”.
Als antwoord op de vraag wat voor boodschap hij had voor de jonge ondernemers zei de vader van Raveen het volgende, “je moet bereid zijn te werken, Raveen werkt 7 dagen per week tenminste 10 uren per dag, je mag dromen, maar blijf niet te lang slapen”.

Zijne excellentie Ferdinand Welzijn, Minister van Handel, Industrie en Toerisme kwam aan het woord en gaf aan ingenomen te zijn met het initiatief van de VSB voor het houden van de Startersdag. Hij wenste de organisatie, participanten en bezoekers succes toe en verklaarde de Startersdag voor geopend, waarna hij zelf ook een bezoek bracht aan de verschillende booths.

Zowel de CEO talks, workshops alsook de booths waren enorm druk bezocht, bij de CEO talks en de workshops waren de stoelen bezet en stond men te volgen. De pers was heel goed vertegenwoordigd en sommige media zijn de hele dag het geheel blijven volgen. “We hadden het niet zo druk verwacht, het is voor ons bedrijf geslaagd geweest en we kijken uit naar herhaling van dit evenement” geeft een booth houder lachend en zeer tevreden aan.

Er bleek ook belangstelling voor het verkrijgen van zowel het lidmaatschap van de VSB als voor VSB Young Management. De dag werd afgesloten met een netwerk borrel waar naast netwerken, ook werd nagesproken over het succes van de dag en dat dit evenement in grote behoefte heeft voorzien en een terugkerend karakter moet hebben. De VSB met hoofdsponsor FATUM N.V. ondersteuning van de International Labour Organization,ILO, mede sponsoren Hakrinbank, IAMGOLD-Rosebel Gold Mines, Fernandes Bottling Company en Suriprint, mogen terug zien op een geslaagd evenement.