GESLAAGDE VSB – ROSEBEL GOLD MINES CSR AWARD GALA

Kosmos Energy Suriname in de categorie klein bedrijf, Gom Food Industries N.V. in de categorie middelgroot bedrijf en Newmont Suriname LLC in de categorie groot bedrijf zijn gisteravond tijdens een zeer geslaagde VSB – Rosebel Gold Mines CSR Award Gala 2017 in TBL Cinemas naar huis gegaan met de VSB-Rosebel Gold Mines CSR Awards in hun respectievelijke categorieën. Gom Food Industries N.V. is voor het tweede opeenvolgende jaar winnaar geworden.

De winnaars van de CSR Awards en twee vertegenwoordigers van onze hoofdsponsor Rosebel Gold Mines N.V.: Mw. S. Jadnanansing en Mw. D. Herkul.

 

Het werd een avond gekenmerkt door het delen van informatie, maar ook van lachen. Het delen van informatie gebeurde door de Ondervoorzitter van de VSB, de heer Wilfred Baldew; mevrouw Sharmila Jadnanansing-Jairam, Directielid van hoofdsponsor Rosebel Gold Mines N.V.; en de keynote speaker mevrouw Anushkha Sonai, CEO van Spang Makandra.

De heer Baldew benadrukte in zijn speech het belang van CSR en de trainingsactiviteiten, die de VSB in de afgelopen maanden heeft ontplooid in samenwerking met andere instanties, zoals de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en het Suriname Business Forum, om CSR verder te laten leven bij haar leden. De Ondervoorzitter benadrukte, hoofdsponsor Rosebel Gold Mines zeer erkentelijk te zijn voor het willen partneren met de VSB en bedankte ook de overige sponsoren voor hun contributie aan de gala en het CSR gebeuren binnen de VSB.

 

Na het vertonen van een indrukwekkende video over wildlife conservation binnen Rosebel Gold Mines N.V., ging mevrouw Jadnanansing-Jairam in op het CSR gebeuren binnen dit bedrijf, waarbij ondermeer de stimulering van de ontwikkeling en overdracht van kennis benadrukt werd, onder andere door de wildlife conservation activiteiten, het verschaffen van scholarships aan studenten in het Brokopondo gebied, maar ook het opzetten van een kleine energieopwekkingsinstallatie door Surinamers, die eerder ervaring hadden opgedaan bij het opzetten van de installatie te Rosebel.

De keynote address van mevrouw Sonai, getiteld “ICT, CSR and Me” sloot heel goed aan op hetgeen de eerdere sprekers naar voren hadden gebracht, want zij benadrukte het belang van een focus van het bedrijfsleven op de ontwikkeling van “human power”, niet alleen van het eigen team, maar ook van anderen, die misschien nooit voor het bedrijf zullen werken. De versnelling van de mondiale digitalisering vereist dit als prioriteit.

Toneelgroep A Sa Go zorgde voor het lachen met hun sketches over de VSB en CSR. Het was overduidelijk, dat ook middels toneel het bewustzijn over CSR aangekweekt kan worden.

Mevrouw Esther Wielzen, Voorzitter van de Jury, ging alvorens de winnaars bekend te maken in op de gevolgde werkwijze van de Jury en benadrukte, dat alle bedrijven, die hebben geparticipeerd een Jury rapport zullen krijgen, zodat ze weten waar  ze goed scoren, maar ook wat de verbeterpunten zijn.

Vertegenwoordigers van de 9 genomineerde VSB Lidbedrijven

 

De VSB Directeur bedankte in het slotwoord alle bedrijven, die hebben geparticipeerd, sommigen zelfs voor de derde keer en riep de bedrijven op om door te blijven gaan met hun CSR activiteiten, zodat zij een voorbeeld kunnen blijven voor andere bedrijven in Suriname. De Jury en het Bureau van de VSB werden ook bedankt voor het werk, dat zij verzet hebben in de afgelopen maanden en weken om de gala tot een succes te maken.