Barbados kijkt uit naar mogelijkheden zakten te doen op het gebied van constructiemateriaal, zon-water verwarming en het importeren van groenten en fruit. In dit kader vertoefd een Barbadiaanse delegatie in Suriname. De delegatie ook bestaande uit ondernemers heeft op 19 november een kennismakingsronde gehad met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). De VSB werd aan de delegatie geïntroduceerd door ondervoorzitter Wilfred Baldew en beleidsadviseur Paul Torilal.

De prioriteiten van de bijeenkomst waren constructiemateriaal, water, groenten en fruit.

Barbados is opzoek naar Ananas en Watermeloenen. En dat ook in grote kwantiteiten. In de mijnbouw is zij opzoek naar zand voor de constructieboom die te verwachten is in januari 2020 in Barbados. Er blijkt ook een enorme behoefte te zijn aan schoondrinkwater (gebotteld water) in Barbados. De VSB heeft zich conform de prioriteiten van de delegatie voorbereid.

Om zaken te bespoedigen heeft de VSB bilaterale gesprekken laten voeren tussen de uitgenodigde ondernemers (waaronder ook leden van de VSB) en de delegatie. Hieruit zijn er afspraken voortgevloeid om veldbezoekjes af te leggen die inmiddels al zijn geweest. De delegatie werd ook aanbevolen om zoveel als mogelijk van de VSB leden te benaderen en mogelijkheden te bekijken om zaken te doen. Hiertoe heeft de VSB haar ondersteuning ook aangeboden.

Foto: Barbados is geïnteresseerd in constructiemateriaal, waaronder zand, uit Suriname. De vertegenwoordigers van de groep Mijnbouw (binnen de VSB) hebben een veldbezoek gearrangeerd naar enkele mijnen in Suriname.

Foto: De toppers van de Agro Coöperatie Redi Dori & Pierre Kondre W.A. hebben ook deelgenomen aan de sessie. Ook zij nodigden in alle enthousiasme de ondernemers uit om veldbezoekjes af te leggen, en meteen te zien wat de ondernemers in Para te bieden hebben aan Ananas en Meloen.