De VSB had op donderdag 16 januari mevrouw Barthie Chandoe-Ramdjanamsingh, Economic/ESTH Assistant van de Embassy of the United States of America op bezoek om te praten over het PEPFAR project, welke de Suriname Business Coalition (SBC) against HIV/AIDS and Non-Communicable Diseases momenteel implemeert. De tweede fase van het PEPFAR project, welke uiterlijk april 2020 moet zijn uitgevoerd, wordt thans geimplementeerd. De rapportage over de eerste fase heeft inmiddels plaatsgevonden.
De VSB Directeur, de heer Steven Mac Andrew, benadrukte tijdens het onderhoud, dat de VSB goede relaties met de United States of America voorstaat en het enorm op prijs stelt, dat het SBC in de loop van de jaren heeft kunnen profiteren van PEPFAR grants. Van de gelegenheid werd gebruikt gemaakt om ook wat andere issues te bespreken. De heren Paul Torilal (Beleidsadviseur) en Kamlesh Ganesh (Beleidsmedewerker) en mevrouw Malty Dwarkasing (Beleidsmedewerker) waren tijdens het onderhoud ook aanwezig.