Het Bureau heeft op vrijdag 31 januari 2020 een digitale vergadering gearrangeerd op verzoek van senator Alphea Wiggins uit Barbados.
De bedoeling van de vergadering was om sectorvertegenwoordigers aan het woord te laten, omtrent vragen waar Barbadiaanse ondernemers mee zitten als het gaat om doing business met Suriname en Surinaamse bedrijven.
Dit allemaal in het kader van een missie van een Barbadiaanse delegatie naar Suriname die in maart 2020 zal worden uitgevoerd.
Vertegenwoordigers van de sectoren Handel, Mijnbouw, Transport waren aanwezig op de vergadering. Ook waren de Ondervoorzitter Wilfred Baldew en de waarnemend directeur Paul Torilal betrokken bij deze vergadering. Aan de andere kant van de connectie waren er ruim 40 ondernemers.
De counterpart heeft zelf aangegeven in welke sectoren zij geïnteresseerd is. Bij de missie die in maart 2020 zal worden uitgevoerd ligt het in de bedoeling dat de counterparts in contact worden gebracht met geïnteresseerde leden van de VSB voor business mogelijkheden.
Er zijn ook specifieke vragen gesteld aan de VSB omtrent diensten en goederen die vanuit Barbados aan Suriname kunnen worden aangeboden.
Er zijn afspraken gemaakt om specifieke bedrijven waar er naar gevraagd is, in contact te brengen met lokale ondernemers.
De Senator is eind 2019 al bij de VSB op bezoek geweest. De VSB heeft in dit kader al Surinaamse en Barbadiaanse bedrijven bij elkaar gebracht om van gedachten te wisselen. Er zijn veldbezoekjes gearrangeerd door VSB leden zelf. Inmiddels zijn enkele Surinaamse bedrijven erin geslaagd om producten en diensten aan te bieden aan enkele Barbadiaanse bedrijven.
De digitale meeting zal een vervolg krijgen. Indien er leden zijn die graag in contact wensen te komen met Barbadiaanse bedrijven, kunnen de verzoeken ook via het Bureau van de VSB worden gedaan. Op de meeting zijn er vragen gesteld over business mogelijkheden (vanuit Barbados) voor IT diensten, enveloppen producenten, blom en cassavemeel producenten, recycling, business events.