Er zijn wereldwijd meer dan 1,4 miljoen bevestigde gevallen van infectie van het COVID-19-coronavirus vanaf 8 april, met meer dan 88.000 bevestigde sterfgevallen, volgens de Johns Hopkins University. Meer dan 329.000 mensen zijn naar verluidt hersteld van de ziekte.

Coronavirus niet politiseren

In een gepassioneerde briefing van gisteren zette dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, het volume op van zijn regelmatige oproepen tot wereldwijde solidariteit om de pandemie van het coronavirus te bestrijden en pleitte voor eenheid. Hij vroeg de leiders zich te verenigen met rivalen voor het algemeen belang, en benadrukte dat politici rekening moeten houden met de veiligheid van de mensen.

‘In godsnaam,’ zei hij, en hij wees op de meer dan 80.000 bevestigde sterfgevallen tot nu toe. ‘Zelfs één persoon is kostbaar.’ Hij voegde eraan toe, ‘als je niet meer body bags wilt, politiseer dit dan niet’, zei hij. .

Waar bedrijfsleiders zich op moeten concentreren

Bedrijfsleiders hebben de verantwoordelijkheid om hun personeel en hun bedrijven te versterken, zei Brian Moynihan, CEO van Bank of America, tijdens een digitale bijeenkomst van het COVID Action Platform van het World Economic Forum woensdag. Als het gaat om de zorg voor werknemers, zei hij, zouden de doelen moeten zijn: ‘houd ze goed, houd ze aan het werk en houd ze mentaal gezond’.

Om hun bedrijven te versterken, moedigde Moynihan bedrijven van elke omvang aan om de Stakeholder Principles over te nemen die op 1 april door het World Economic Forum en bedrijven zijn onderschreven. Die principes zijn onder meer: ​​werknemers beschermen; het verzekeren van gedeelde bedrijfscontinuïteit met leveranciers en klanten; eerlijke prijzen garanderen voor essentiële benodigdheden voor eindgebruikers; het bieden van volledige steun aan overheden en de samenleving; handhaving van de levensvatbaarheid op lange termijn van bedrijven voor aandeelhouders; en voortdurende inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

De rol van virusmutaties bij het vinden van behandelingen en genezingen

Omdat virussen zichzelf kopiëren binnen een geïnfecteerde persoon, muteren ze soms. Deze mutaties kunnen behandelingen compliceren, schreven onderzoekers van de University of Washington onlangs in de Conversation , en zijn essentieel voor onderzoekers om te studeren,

Hoewel veel mutaties schadelijk zijn voor virussen, helpen sommige ze om te gedijen. Sommigen kunnen resistent worden tegen medicijnen of zelfs helpen virussen gemakkelijker van persoon tot persoon te verspreiden. Dankzij technologische vooruitgang kunnen onderzoekers mutaties volgen om ze op te vangen wanneer ze zich voordoen. Door die monitoring en door het vergelijken van mutaties die in verschillende infecties voorkomen, kunnen ze enkele van de dynamische processen blootleggen die virussen helpen ontwikkelen.

Hoe bedrijven zich kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit

Het toenemende aantal externe werknemers wordt door cybercriminelen gezien als bijzonder kwetsbare doelwitten voor phishing- en ransomwareaanvallen. De wereldwijde verliezen als gevolg van cybercriminaliteit reiken nu al jaarlijks tot in de triljoenen , en die verliezen kunnen des te meer desastreus zijn voor individuele bedrijven, gezien de economische onzekerheid die COVID-19 met zich meebrengt. Om uw bedrijf te beschermen, moet u uw personeel informeren over welke links moeten worden geklikt en hoe ze veilig kunnen blijven. In het hele bedrijf zijn veilige verbindingen, multi-factor authenticatie, gecodeerde omgevingen voor documenten en waakzaamheid de sleutel.

Nieuwslijn 953

Note

Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of gerust bellen naar het Bureau van de VSB.