Het Bureau van de International Labour Organization (ACT / EMP) heeft de Safe Return to Work-richtlijnen ontwikkeld. De publicatie is bedoeld om werkgevers algemene richtlijnen en informatie te geven over hoe de verspreiding van COVID-19 op de werkplek kan worden voorkomen, zodat werknemers veilig weer aan het werk kunnen en het risico op besmetting zo laag mogelijk wordt gehouden. Het bevat ook ideeën over hoe het mentale welzijn van werknemers tijdens de pandemie kan worden beschermd.

De gids is toegankelijk via de ILO-website: https://www.ilo.org/actemp/publications/WCMS_744033/lang–en/index.htm

ACT / EMP werkt ook aan richtlijnen voor telewerken / werken op afstand voor werkgevers en deze worden met u gedeeld als ze klaar zijn.

Mocht u vragen hebben over de gids, neem dan gerust contact met het Bureau van de VSB.