De VSB en ASFA hebben het Nationaal Covid-19 Management Team onlangs geïnformeerd over de inspanningen die gepleegd worden om leden te informeren over hoe op een veilige manier de economische activiteiten voort te zetten.

Er zijn 2 hoofd activiteiten die de VSB en ASFA momenteel uitvoeren. De informatie over deze activiteiten is onlangs op de persconferentie van het Nationaal Covid-19 Management Team ook gedeeld met de samenleving.

De eerste activiteit is erop gericht om winkels, langzaam maar zeker weer op een veilige manier open te stellen. De tweede is om bedrijven te informeren over hoe zij hun werkplek kunnen inrichten om besmettingen te voorkomen.

My Safe Store is een initiatief van de VSB, ASFA en een 8 tal bedrijven. Het Unieke ervan is dat het ook nog eens concurrenten zijn van elkaar.

Het initiatief is erop gericht om winkels weer veilig te openen, en zodanig in te richten dat klanten op een veilige manier boodschappen kunnen doen.

Waarom is dit belangrijk?

  1. Winkels zijn nodig zodat burgers in hun behoeften en basisbenodigdheden kunnen voorzien
  2. Winkels vormen een belangrijke bron van inkomsten voor de winkeliers en hun families; evenals leveranciers en groothandelaren

“Hoe moeilijk het ook is, wij moeten onze economie draaiende blijven houden. Het openen van winkels is daarom belangrijk”, meent VSB voorman Bryan Renten.

Inhoud

Het programma behelst het informeren van de winkeliers over Covid-19 en welke maatregelen zij moeten treffen om besmetting in de winkel te voorkomen. Er wordt gecommuniceerd met winkeliers via WeChat en Whatsapp in zowel Nederlands als Chinees.

  • Dit geschied 3x per week naar de deelnemende winkeliers.
  • De communicatie geschiedt elke keer met een ander thema (bijvoorbeeld contactloos betalen, hygiene en schoonmaak en social distancing)

Er is zijn ook posters en beeldmateriaal ontwikkelt voor zowel de winkeliers als klanten. Er zijn vloerstickers ontwikkelt om social distancing te kunnen handhaven. Elke winkel die meedoet, krijgt aan de buitenkant van de winkel een poster opgehangen als bewijs voor deelname aan het programma.

De focus is nu op 500 winkels. Dit wordt langzaam uitgebreid. Landelijk zijn er ongeveer 2500 winkels. Uiteindelijk zullen alle winkels hieraan mee kunnen doen.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.