In de 2e helft van 2019 heeft een delegatie onder leiding van de Barbadiaanse senator Alphea Wiggins, speciaal afgezant van de premier van Barbados, een bezoek gebracht aan de VSB.
En terugblik op de eerste zes maanden van 2020 leert, dat hoewel de plotselinge Covid-19 crisis voor enorme vertraging bij de uitvoering van de plannen heeft gezorgd, er ook het één en ander gerealiseerd is, waaronder de export van 5 x 40” containers bananen vanuit Suriname naar Barbados en de export van ananassen welke als smaakversterker worden gebruikt in de Barbadiaanse alcohol industrie. Momenteel zijn er gesprekken opgestart voor de export van zuurzak, dragonfruit en doksenvlees in het 2e kwartaal van 2020 naar Barbados.
Er wordt nu een volgende missie voorbereid met extra aandacht voor toerisme (transport via water en lucht), landbouw veeteelt en visserij, natuurlijke hulpbronnen, energie, handel en industrie.

Om zaken te bespoedigen heeft de VSB vorig jaar bilaterale gesprekken laten voeren tussen de uitgenodigde ondernemers (waaronder ook leden van de VSB) en de delegatie. Hieruit zijn er afspraken voortgevloeid om veldbezoekjes af te leggen. De delegatie werd ook aanbevolen om zoveel als mogelijk de VSB leden te benaderen en mogelijkheden te bekijken om zaken te doen. Hiertoe heeft de VSB haar ondersteuning ook aangeboden.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.