Op 15 augustus herdacht de heer Anvit Ramlakhan zijn eerste jubileum bij Datasur als CEO. In dit afgelopen jaar is Datasur flink wat veranderingen onderdaan. Het bedrijf heeft haar identiteit, bedrijfsprofiel en waarde propositie omgedoopt tot “Your Trusted ICT Partner”. Er is ook gewerkt aan herstructurering, uitbreiding en optimalisatie van haar service- en productportfolio tezamen met de interne processen.

Hierdoor heeft het bedrijf het afgelopen jaar een 100% groei meegemaakt in het aantal klanten, goed voor meer dan 300 bedrijven in bijna alle sectoren in Suriname, resulterend in een groei van een nettowinstmarge van 154%.

Datasur’s gewaardeerde klanten erkennen de gedifferentieerde waarde die hen wordt aangeboden in termen van superieure dienstverlening, innovatieve ICT-oplossingen en een snelle en gepaste invulling op hun specifieke behoeften. Ze erkennen ook onze bijdrage aan de lokale ICT-industrie en de grotere samenleving. Het bedrijf wil op dit vertrouwen blijven voortbouwen.

Datasur is betrokken, overtuigd en extatisch enthousiast om samen met haar klanten en partners constant bij te dragen aan de aanhoudende en disruptieve groei van de ICT-business in Suriname, met de primaire focus op datacenter-, cloud-, ISP- en consultancydiensten. Om deze reis te beginnen en te versnellen, heeft Datasur op de internationale voorhoede existentiële partnerschappen afgesloten in de afgelopen maanden met gerenommeerde leveranciers zoals: Huawei, Cisco, Hewlett Packard, Dell, Google en Microsoft. Het bedrijf is onlangs partner geworden met drie van de grootste internationale datacenteroperators: Amazon (AWS), Equinix en AMS-IX. Partnerships met deze internationale bedrijven stellen haar in staat om klanten, partners en het ICT-bedrijfsleven nog en steeds beter van dienst te zijn, wat operationele uitmuntendheid en wederzijdse zakelijke voordelen garandeert. Voorts passen deze partnerschappen volledig in de expansie strategie van Datasur, voornamelijk in het Caraïbisch gebied en Nederland (diaspora markt).

Datasur is ISO 27001 gecertificeerd en werkt aan continue progressieve verbetering van de totale bedrijfsvoering. Dit zorgt voor de juiste balans tussen beleid, veiligheid, innovatie, risico- en servicelevelmanagement.

Naast bovenstaande uitspraken over de groei van Datasur als bedrijf, zou niets mogelijk zijn geweest zonder de uitgebreide cohesieve samenwerking, onvergelijkbare inspanningen en prestatiegerichte resultaten van het Datasur-team als geheel.

“Ik blijf zeggen dat we allemaal trots moeten zijn op wat we tot nu toe hebben bereikt en dat we vertrouwen moeten hebben in wie we als bedrijf zijn, de toekomst van Datasur is buitengewoon rooskleurig en opwindend. Door als één team samen te werken en dichter bij onze klanten te staan, zullen we onze voorgenomendoelen overtreffen”, stelt CEO Anvit Ramlakhan. Hij sluit af met het statement: “Wij zijn meer dan ooit betrokken, gemotiveerd en zelfverzekerd om u en uw bedrijf te helpen groeien door gebruik te maken van ICT-diensten. Datasur zal actief en consistent blijven bijdragen aan de ICT-ontwikkeling van en in Suriname, met een onderscheidende focus op datacenter-, cloud-, ISP- en consultancydiensten!”.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.