Op woensdag 9 september, om 09.00 uur werd de eerste mobile commerce platform van Suriname gelanceerd. De naam van de applicatie is Ai One en het staat voor “All in One” omdat alle klanten nu de mogelijkheid hebben om op een eenvoudige, veilige en effectieve manier hun inkopen te komen.

Het bedrijf APPTASTIC staat achter deze innovatie. De lancering vond ook op een moderne manier plaats, namelijk door gebruik te maken van de innovatieve mogelijkheden die de technologie ons biedt. Volgens directeur en oprichter, Rajiv Hieralal, is zijn bedrijf nagegaan hoe een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de Sustainable Development Goals, SDG’s, in het bijzonder hoe de technologie een rol kan spelen in armoedebestrijding. Hij gelooft sterk dat dit alleen kan doordat mensen zich zelfredzamer maken. Het bedrijf Ai One app heeft daarom als missie: “We empower people to become more self sufficient in the digital era.”

Hieralal geeft verder aan dat de COVID-19-pandemie in de wereld, ons blijft uitdagen na te gaan hoe wij als mensen, steeds buiten gevaar onze inkopen kunnen doen. Ook zorgt de situatie van de pandemie in Suriname ervoor dat er voortdurend eraan gewerkt moet worden om de beweging van mensen en het contact dat zij met elkaar hebben, te minimaliseren. De Ai One applicatie biedt dé oplossing in veilig inkopen doen. Daarbij wint de klant ook tijd aangezien fysiek door de winkel lopen, niet meer nodig zal zijn. Uiteindelijk zorgt de hele ervaring met gebruik van deze applicatie voor een fijnere shopping ervaring.

Geen additionele kosten voor de consument
Consumenten kunnen na het downloaden van de gratis Ai One app al gebruik maken van de mogelijkheden die de app biedt. Er zijn voor hen geen extra kosten aan verbonden. Een voordeel voor gebruik is dat de klant in een oogopslag een overzicht heeft van de prijzen van de dienstverlener.

Virtuele winkels
Met een bijdrage vanaf SRD 100 per maand, kunnen ondernemers hun eigen virtuele winkel opzetten in de applicatie. Vooralsnog is het alleen mogelijk om snelle consumptie goederen in de app op te nemen. Ook voor de bestaande winkeliers is het eenvoudig gemaakt om de fysieke supermarkt om te kunnen zetten naar een moderne online winkel, met behulp van een paar eenvoudige klikken. De applicatie heeft ook een aanbod van producten, foto’s en prijzen, die geactiveerd kunnen worden door de winkelier.

Innovatief inkopen doen
De moderne manier van shoppen komt met deze mobiele applicatie tot uiting doordat de bestelling van de consument vooraf wordt klaargelegd. De klant moet de bestelling alleen ophalen op een tijdstip dat ook in de applicatie aangegeven kan worden. Betaling kan ter plekke plaatsvinden (bij het ophalen van de bestelling). Binnenkort wordt het afrekenen via online betaalopties ook mogelijk gemaakt.

Vooralsnog is Firma G.R. Singh alleen te vinden in de app. Het ligt in de bedoeling en het is te verwachten dat nog veel meer winkeliers zich zullen aansluiten bij deze technologische innovatie. Het online zakendoen in Suriname, wordt door de lancering van deze applicatie getild naar een hoger niveau.
U kunt de app downloaden op de website: www.aione.sr . Het is beschikbaar voor Google Android en Apple iPhone telefoontoestellen.
Voor meer informatie over de Ai One applicatie, kunt u contact opnemen met APPTASTIC via telefoon: +5978888013 of email: info@apptastic.sr of info@aione.sr

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.