Ons lid VABI bestond op 30 september 70 jaar in Suriname. In het kader hiervan heeft zij samen met haar zusterbedrijf; Subema naast haar ” ongoing “sociale projecten” extra donaties gegeven aan organisaties. Eerder dit jaar is er een bedrag van SRD 350.000 gedoneerd aan het SU4SU Covid-19 Support Fonds, dat onder beheer staat van de VSB. Het RKZ heeft materialen t.w.v SRD 15.000 gekregen om een speciale ingang te maken voor de ambulances die de Covid-19 patiënten vervoeren. Het Diakonessenhuis kreeg een schenking van PPP – safety materiaal ter waarde van SRD 100.000.

Dit jaar is tevens de zesde keer dat de Rotary Club of Paramaribo Residence voor hun Go Glo programma een bedrag van SRD 16.500 heeft ontvangen ten behoeve van Go Glo toppers.

Ook de dieren krijgen aandacht van VABI. Hiervoor heeft het bedrijf materiaal gedoneerd aan het Dierenasiel om een speelweide te bouwen voor de asieldieren, zodat zij vrij kunnen bewegen tot ze een lief baasje vinden die hen een “forever home” kan aanbieden.

Op maandag 5 oktober laatsleden heeft de Stichting Hartzorg Suriname een symbolische cheque ter waarde van SRD 100.000 in ontvangst mogen nemen. Tijdens de overhandiging is door de directie van VABI aangegeven dat de Stg. Hartzorg een speciaal plekje in het hart van het bedrijf heeft gekregen en dat het een begin mocht zijn van een prettige samenwerking waar VABI zoveel mogelijk als kan hun nieuwe vrienden zullen ondersteunen. De Cardiologen verrichten baanbrekend werk in Suriname en moeten het hebben van bevriende bedrijven om heel veel projecten gericht op de verbetering van de kwaliteit van de Hartzorg in Suriname te kunnen realiseren.

Uiteraard kan VABI niet alle aanvragen die ze dagelijks ontvangen accorderen, maar als bedrijf proberen ze zoveel als mogelijk een helpende hand te reiken.

Op de foto het moment van overhandiging door: Armand van Alen, zijn zus Estelle Van Dijk – van Alen de stonfoetoes van VABI en Dr. Pickering en Van der Hilst van de Stichting Hartzorg in Suriname.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.