Elk jaar vieren we op 14 oktober Wereld Standaarden Dag over de hele wereld als een belangrijk evenement dat de oprichting markeert van de International Organization for Standardization (ISO) en als eerbetoon aan de gezamenlijke inspanningen van duizenden experts (Nationaal, Regionaal en Internationaal) die enorme inspanningen leveren bij het ontwikkelen van standaarden.

Het thema van dit jaar voor Wereldstandaarden dag is “Protecting the Planet with Standards”, wat een zeer belangrijk onderwerp is, aangezien standaarden niet alleen helpen om basiskwaliteits- en veiligheidsvereisten te waarborgen, maar ook onze wereld eeuwenlang vormgeven door innovatie te bevorderen om ons milieu te beschermen.

In het kader hiervan heeft het SSB, met name de Standards Development Unit, een filmpje in elkaar gezet omtrent hetgeen waarmee zij momenteel bezig zijn in Suriname op het gebied van standaarden. Middels deze delen wij graag de video met u, met de hoop dat u deze bekijkt en eventueel verder deelt binnen uw netwerk.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.