De Caribbean Employers Confederation heeft op 22 oktober haar 60 jarig bestaan mogen herdenken. Dit werd gedaan voorafgaand aan de 60ste Annual General Meeting (via een Zoom receptie). Wayne Chen, president van de CEC noemde dit een ‘special annIversary’. Een jaardag die gevierd werd temidden van een pandemie.

“We should never let a good crisis go to waste”, zei Chen in zijn openingstoespraak, doelend op de kansen en nieuwe mogelijkheden die de pandemie met zich heeft meegebracht.

Op deze virtuele bijeenkomst werd de nadruk gelegd op een veel meer verbonden regio.

Dennis Zulu, vertegenwoordiger van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) stelde dat het belang van werkgeversorganisaties in deze pandemie eminenter is geworden. CEC moet NEO’s daarin ondersteunen. Robert Suarez Santos van de Internationale Werkgeversorganisatie (IOE) kwam met een boodschap van solidariteit met de noodzaak voor de relevantie van de business community om gebundeld te blijven.

“Er komen belangrijke uitdagingen op ons af. Zij die in dezelfde voor-pandemische business modellen willen blijven steken, zullen daar geen voordelen uit kunen halen.

Technologie kan helpen, maar de manier waarop wij communiceren, zal ons succes ook bepalen.

CEC werkt nu frequenter samen met de IOE. Wij willen graag uw regio gebundeld zien. Het is tijd om ons aan te passen aan nieuwe realiteiten, concepten van werkplekken, vaardigheden, tijd en productiviteit, aldus Suarez Santos.

De VSB is in 1994 toegetreden tot CEC en behoort  tot de 18 leden van deze regionale organisatie. De vertegenwoordiger van de VSB in de CEC is dhr. Jan van Charante, die tot november 2021 tevens lid is van de Board.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.