Creative Tech Hub Caribbean participeerde op 30 oktober 2020 aan de Animae Caribe Festival 2020.

De heer Vincent Kenswil van de Creative Tech Hub Caribbean, vertelde tijdens zijn openingstoespraak al 20 jaren in business te zijn, en merkte op dat er veel meer ondersteuning moet komen vanuit zowel de public als private sector voor het ontwikkelen van de Creative Industry.

De heer Kenswil heeft de nadruk gelegd op de impact van internet op talent in Suriname. Talent dat een boost krijgt vanwege de mogelijkheden van de digitale wereld.

“Ik erken dat het politiek bestuur van het land een belangrijke rol moet vervullen, maar ik ben gestopt om daaraan teveel energie kwijt te raken. Wat wij moeten doen is: samen investeren. Investeer in Businesses en jongeren. Wij hebben de overheid nodig, maar kijk naar landen in Europa. Bij hun is de business spiraal de drijvende kracht. Als je niet nu begint met samenwerken, blijven wij in dezelfde cyclus. Wij als Creative Tech Hub Caribbean willen een voorbeeld zijn. Gebruik onze ervaring en geef jongeren de juiste tools om zich te ontwikkelen”, aldus de heer Kenswil.

Creative Tech Hub Caribbean is een cluster van bedrijven met de missie om het Creative Technology Ecosystem in het Caribisch gebied te ontwikkelen.

Het cluster biedt gezamenlijk webontwikkeling, mobiele app-ontwikkeling, sociale mediadiensten en clouddiensten aan bedrijven in het Caribisch gebied, Europa en de VS. De winst van deze bedrijven wordt gebruikt om de Digital Talents Academy te financieren. Een Academie ontworpen rond het Learn.Work.Grow concept, waar jongeren (13 – 30 jaar) worden opgeleid in Creative Tech Jobs: Animators, Game Developers, Digital Designers, Virtual Assistants etc.

De cluster werkt vanuit Suriname, Guyana en Trinidad en heeft een klantenbestand in het Caribisch gebied, Europa en de VS.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.