De 178 meldkamer van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is onlangs officieel in gebruik genomen op het terrein van het BOG aan de Rodekruislaan. 178 heeft nu zijn eigen locatie. Voor vragen en klachten kunnen burgers nog steeds op het nummer 178 bellen.

De meldkamer was al in gebruik maar dan met minder middelen. Er waren bijvoorbeeld maar vijf telefoons waarop er ruim 3.000 keer per dag werd gebeld. 178 is een tijdje geweest bij Web Help. De bouw van de ruimte heeft in verschillende fasen plaatsgevonden. Het heeft ook een aantal maanden geduurd.  Met behulp van donateurs hebben de ruimtes in het gebouw meer dan een laagje verf gekregen.  Nu is de meld kamer in het BOG gebouw 24 uur per dag beschikbaar en is het volledig bemand. Er zijn assistent artsen en callagenst. Allemaal bij elkaar opgetelt komt men gauw op 50 werkers.

Tussen de donoren kwam ook SU4SU in met een bijdrage van ruim US$ 37,700. Dit bedrag werd uitgegeven aan de financiering van de aannemer, telefoon centrale, computers, airco, printer en meubilair. Daarnaast kwam SU4SU ook in voor computers, laptops en barcode readers voor de swap testsites in laboratoria. Deze vallen gezamenlijk onder AZP,RGD en BOG.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.