Ons lidbedrijf APPTASTIC N.V. heeft de eerste Augmented Reality (AR) filter ontwikkeld voor Suriname Augmented reality (AR) of vrij vertaald in het Nederlands “toegevoegde realiteit” biedt heel veel leuke mogelijkheden. Met de mobiele apps Facebook en Instagram kun je effecten (filters) op je gezicht of in de realiteit in beeld brengen.

Er is gekozen om in verband met Srefidensi een Suriname AR filter te creëren die u met Instagram of Facebook kunt gebruiken. Met deze filter kunt u spontaan de Surinaamse vlag op uw gezicht projecteren als gezichtsverf of kiezen uit een speciale Suriname bril. Deze filter is reeds in 2019 ontwikkeld, maar er is gekozen om het een jaar later te promoten omdat meerdere smartphone toestellen deze technologie nu ondersteunen.

“Surinamer zijn is een bijzonder gevoel. Uit dit niet alleen op 25 november, maar voel je vrij om dat vaker te doen. Deze filter maakt dat leuk en gemakkelijk. Enjoy.” Aldus Rajiv Hieralal, directeur.

U kunt hier de AR filter uitproberen:
Facebook

Instagram

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.