Fernandes Bakkerij is de grootste bakkerij en één van de meest toonaangevende productiebedrijven in Suriname. De Bakkerij staat al langer dan 50 jaar bekend om haar kwalitatieve brood en banketproducten. Haar verschillende gebaksoorten en ook de Fernandes Snacks zoals Krie Kra, Krakeling en Tesa Fesa zijn niet meer weg te denken binnen Surinaamse en buitenlandse huishoudens.

Vanwege het feit dat de Bakkerij generaties bediend heeft met haar producten, is er altijd een stukje nostalgie getriggerd bij de consument wanneer men een Fernandes product of reclame ziet of een Fernandes evenement bijwoont. Hierdoor heeft de Bakkerij door de jaren heen een familieband kunnen smeden met haar consumenten. Om deze familieband te honoreren en de consument altijd het nostalgisch gevoel te blijven geven, heeft de Bakkerij een levensgrote “I Love Fernandes Bakery” sign geplaatst, welke op feestelijke wijze onthult werd op vrijdag 11 december 2020 aan de Kernkampweg, tegenover de Warme Bakker Winkel.

De sign heeft een grootte van twee meters hoog en zes meters breed. Verder is er rekening gehouden met de invaliden en speciaal voor hun een op- en afstap gemaakt bij de sign. Het is de bedoeling dat elke Surinamer bij deze sign foto’s kan maken, alleen of met elkaar om zodoende weer nieuwe connecties te creëren met elkaar en met de Bakkerij.

De I Love Fernandes Bakery sign staat precies aan de zijde van de Kernkampweg, naast de ingang van Speeltuin het Inner Wieltje, tegenover de Fernandes Warme Bakker Winkel gevestigd. Om de consument nog meer gemak en een veilige wandelomgeving te bieden, heeft Fernandes Bakkerij het heel looppad en parkeerterrein aan de kant van de Kernkampweg, voor de speeltuin, verfraaid door deze te laten betegelen.

De onthulling vond officieel plaats door de Directeur van Fernandes Bakkerij de heer Kurt van Essen en werd verder bijgewoond worden door De Minister van Openbare werken Dr. Raid J. Nurmohamed en de Directeur van Openbaar Groen mevrouw Ellen Dest. Verder geschiedde deze onthulling simultaan met de opening van het Christmas Lights project, welke in de Speeltuin zelf plaatsvond en een initiatief is van de organisatie Orga Nice.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.