De Surinaamse Brouwerij gaat een partnership aan met Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) om meer glasafval uit de gemeenschap te recyclen.

Omdat er in Suriname nog geen duurzame oplossing voor het hergebruiken van glasafval is, zien wij nog teveel glasafval in het straatbeeld en de natuur. Daarnaast belandt een groot deel van alle glasafval in Suriname nu nog bij het restafval dat wordt gestort op o.a. de vuilstortplaats.

Met dit initiatief beogen de Surinaamse Brouwerij, al 65 jaar trots onderdeel van de Surinaamse samenleving, en SuReSur ernaar om de samenleving te inspireren om glasafvalscheiding toe te passen en hiermee ook bij te dragen aan een schoner milieu. Niet alleen zullen het straatbeeld en de natuur er schoner uit zien; minder glazen flessen op stortplaatsen betekent ook een lagere uitstoot van broeikasgassen en minder middelen die nodig zijn voor onze afvalbeheersystemen.

In de eerste fase zijn er op 2 locaties in Paramaribo glas inzamelbakken geplaatst (1) op de hoek van de Lalla Rookhweg en de Franchepanestraat en (1) op de hoek van de Anton Dragtenweg en de Commissaris Roblesweg.

Margarita van der Zwart, Corporate Affairs Manager bij de Surinaamse Brouwerij, zegt dat zij in de nabije toekomst ernaar streven meerdere bedrijven en stakeholders te betrekken om samen een grote positieve impact te kunnen maken. Uiteindelijk is het streven om voor glasafval een structurele oplossing te creëren door bijvoorbeeld glas in te zamelen en te exporteren naar een glasfabriek in het buitenland die vervolgens hiermee weer nieuwe glazen flessen en potten kan produceren.

Waarom een partnership met SuReSur?

SuReSur houdt zich reeds geruime bezig met het inzamelen van verschillende afval materialen zoals aluminium en plastic. Met hun kennis en ervaring zijn zij een geschikte betrouwbare samenwerkingspartner die ons kan ondersteunen in het behalen van onze duurzaamheidsambitie.

Als onderdeel van de HEINEKEN Company committeert de Surinaamse Brouwerij zich aan best practices op het gebied van milieubeheer en behoud. Van der Zwart zegt dat duurzaamheid geïntegreerd is in de manier waarop de brouwerij opereert. “Het drijft onze acties en bepaalt onze prioriteiten”. Wij zien nu, meer dan ooit tevoren, dat de zorg voor het milieu een noodzaak is aldus van der Zwart. Duurzaam ondernemen en handelen moet een drijfprincipe worden in zowel zakelijke als persoonlijke inspanningen. Wij roepen alle Surinamers op om mee te doen aan afvalscheiding en bij te dragen aan een schoner milieu.

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.