Assuria is in Guyana op woensdag 7 april 2021 gestart met de bouw van een eigen kantoorpand in het centrum van Georgetown. In het gebouw zullen gehuisvest zijn de hoofdoperaties van Assuria General (GY) Inc. en Assuria Life (GY) Inc. Sinds de oprichting in 2012 huurde het bedrijf kantoorruimte in Guyana en vanwege groei werd het economisch zinvoller om een eigen pand neer te zetten. Assuria wil daarnaast goede service blijven bieden in een betere en comfortabelere omgeving voor haar klanten en agenten en een inspirerende werkplek bieden aan haar medewerkers. Het op te zetten kantoorpand zal bestaan uit vijf verdiepingen en zal dezelfde uitstraling hebben als de Assuria Hermitage High-Rise in Suriname. De bouw zal naar verwachting binnen 14 maanden worden afgerond. Tot nu toe is er in Guyana een netwerk van 8 Assuria vestigingen gerealiseerd met binnenkort een nieuwe 9e vestiging in Essequibo, Regio Twee (Pomeroon-Supenaam).

De Guyanese minister van Financiën Dr. Ashni Singh gaf tijdens de startceremonie aan dat de bouw van dit hoofdkantoor een aanzienlijke en tastbare investering is en verwelkomde deze stap van Assuria in de bestendiging van haar positie in Guyana. Ook vertelde hij dat verzekeringen van belang zijn voor elk bedrijf en huishouden. Dr. Singh wilt de burgers bewust maken van de risico’s waarmee ze kunnen worden geconfronteerd en welke verzekeringsdiensten beschikbaar zijn om die risico’s te helpen beperken.

Assuria CEO Mario Merhai zegt dat het bedrijf vertrouwen heeft in Guyana en zichzelf ziet als Pan-Guyanese financiële instelling met de ambitie om breed in het Caribisch gebied te opereren. Het besluit om het pand neer te zetten is gebaseerd op bedrijfseconomische en strategische overwegingen. Bij de selectie van uitvoerders van het project is bewust gekozen voor een combinatie van Surinaamse en Guyanese bedrijven.

Het volledig radio-interview van Mario Merhai kunt u hier beluisteren:
https://www.youtube.com/watch?v=lKaOrg7GDX4&ab_channel=ABCSuriname

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?