Het gemiddelde stroomverbruik hangt voornamelijk af van het aantal personen in huis en hoeveel apparaten er worden gebruikt. Meer personen gebruiken, in de meeste gevallen, meer apparaten en meer apparaten betekent meer stroom. Uiteraard hangt de hoogte van het stroomverbruik ook sterk af van de aanwezigheid van personen in het huis. Als er de gehele dag mensen in huis zijn, is het verbruik hoger dan wanneer er overdag bijvoorbeeld buitenshuis gewerkt wordt. Hoe vaak en hoe lang men thuis is, weegt dus ook flink mee in de hoogte van het stroom- en algemene energieverbruik. Op basis van het piekverbruik wordt de grootte van de aansluiting bepaald. Dit piekverbruik kan ervoor zorgen dat een gebouw een veel grotere aansluiting krijgt dan het eigenlijk op basis van het gemiddelde verbruik zou moetenkrijgen.

Maar wat als u exact weet wat uw maximale stroomverbruik is en hoe u deze lager kunt krijgen? En wat als u op basis hiervan zelfs een downgrading kunt realiseren? Dit alles kan in de nabije toekomst veel voordelen met zich meebrengen.

Smart & Innovative Consulting Engineer N.V. (SICE NV) heeft hierover nagedacht. Dit in de lijn van zowel financiële besparingen voor klanten als op lang termijn iets bewuster omgaan met het verbruik van elektriciteit.

Er zijn 3 typen aansluitingen waar huishoudens van gebruik kunnen maken:

–              1 fase: 127 V aansluitingen (normaal verbruik)

–              2 fasen aansluiting: 220 V (127 V inbegrepen)

–              3 fasen: voor grootverbruikers

Met een 3 fasen aansluiting kunt u een groter vermogen van de energieleverancier afnemen waarmee u meer apparaten kunt gebruiken. Maar soms hebben normale huishoudens die aangeslotenen zijn op bijvoorbeeld een 3 fasen netwerk, volgens SîCE die 3 fasen niet eens nodig. Middels een betere spreiding van het verbruik kan hetzelfde met een 2 fasen netwerk gerealiseerd worden.

De tarieven bij 3 fasen zijn veel hoger, terwijl het vastrecht ook veel hoger is.

De adviezen die SîCE aan haar klanten na een diagnose van systemen kan bieden:

–              Aansluiting terugbrengen van  een3 fasen naar 2 fasen

–              Adviezen over op lang termijn besparingen realiseren op kosten

–              Indien men net op de grens zit van 2 en 3 kan SîCE ook adviseren over hoe men het verbruik kan aanpassen

SîCE kan klanten blijven begeleiden tot realisatie heeft plaatsgevonden van de downgraden van de aansluiting.

“Veel huishoudens hebben niet zoveel vermogen nodig dan zij hebben aangevraagd”, vertelt Akash Latchmansing, Engineer bij SîCE. Dit omdat apparaten tegenwoordig ook steeds “smarter” worden uitgevoerd.

Met de juiste metingen kunnen we vaststellen als men inderdaad de 3 fasen aansluiting nodig heeft of een 2 fasen aansluiting. Dit biedt klanten de mogelijkheid om te gaan besparen” aldus Akash.

Wilt u meer weten over SîCE, ga dan naar www.sice.sr of stuur ons een email naar info@sice.sr of een Whatsapp bericht op (+597) 8605434

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?