Surinaamse ondernemingen en Stichting Support Recycling Suriname slaan handen ineen en
plaatsen 8 additionele inzamelbakken voor glasafval.
Doordat de Surinaamse bevolking steeds milieubewuster wordt, is er een grote vraag naar inzamelbakken ontstaan, waarin nu ook glasafvalmateriaal kan worden gedeponeerd. Vanaf de plaatsing van 2 inzamelbakken in januari dit jaar is er al 6.745 kg aan glasafval ingezameld. De eerste twee glasbakken zijn geplaatst door ondersteuning van de Surinaamse Brouwerij N.V. Met hun inspanning is het gelukt om ook andere delen van het bedrijfsleven zover te krijgen het glasbakken project te ondersteunen.

Glenn Ramdjan van de Stichting zegt dat de gemeenschap al langer de behoefte heeft aan een milieuvriendelijke manier om zich te ontdoen van het glasafval . Naast plastic afval begint glasafval een steeds grotere bedreiging te vormen voor het milieu. Dankzij de ondersteuning van de Surinaamse Brouwerij N.V., HEM Suriname, Suriname Alcoholic Beverage N.V., Handelmij L. Willemsberg N.V., Interfood N.V. , Kings Enterprices N.V. en Fernandes Agenturen kunnen wij nu nog eens acht inzamelbakken plaatsen. De inzamelbakken zijn op 14 april 2021 geplaatst op de verschillende locaties, namelijk:

  1. 3e Rijweg/Hendrikstr,
  2. Lelydorp bij RGD gebouw,
  3. Kwattaweg 599 Wang Fu Supermarkt,
  4. Hoek Fisherweg/Industrieweg Noord,
  5. Hoek Lallarookhweg/Franchepanestraat, (bak in januari geplaatst)
  6. Antondrachtenweg Sunny Supermarkt (bak in januari geplaatst)
  7. Maretraitte Mall Diamantstraat,
  8. Highway Anding Supermarkt,
  9. Hoek Fred Derbystraat/Gemenelandsweg,
  10. Munderweg Politiepost Munder.

“Met de vraag naar meer bakken blijkt weer eens dat het milieubewustzijn in de samenleving steeds groter wordt”, zegt Ramdjan. Hij doet een beroep op de gebruikers van de inzamelbakken om zich strikt te houden aan de op de inzamelbakken aangegeven instructies. De inzamelbakken worden vervaardigd om uitsluitend glazen flessen en potten in te deponeren, zonder deksel of dop. Het is ook belangrijk dat de mensen hun glas in de juiste bak deponeren omdat het glas gescheiden wordt naar kleur.

SuReSur staat bekend om de inzamelbakken voor plastic afval die landelijk op verschillende plekken zijn geplaatst. Om het de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn alle glasbakken geplaatst bij een inzamelbak voor plastic afval.

Hierbij doen wij een beroep aan andere bedrijven om ook zo’n inzamelbak voor glasafval te sponsoren waardoor wij meer huishoudens kunnen bereiken en zo hun glasafval op een milieu verantwoorde wijze te ontdoen en deze te deponeren in een inzamelbak. Het ingezamelde glas wordt geleverd aan Clear Packaging & Recycling, dat de glazen flessen en potjes zal crushen en verschepen naar een glasfabriek in het buitenland. Het glas wordt daarna gesmolten om weer nieuwe flessen en potjes te produceren.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?