Het Centraal Bureau voor Burgerzaken, CBB, behoort tot een van de belangrijkste dienstverleners in ons land. Het is bij uitstek dé organisatie die ons als burgers letterlijk vanaf de geboorte tot en met het overlijden ten dienste staat, en dat op zeer vele gebieden…

Rondom het Wonen, om te kunnen Reizen, rondom het Huwelijk, voor de ID kaart, of de Nationaliteit en Vreemdelingenregistratie… Zij doen het allemaal, tot en met het vervullen van de meest cruciale rol bij de verkiezingen: Het leveren van de Kiezerslijsten.

 

Het CBB is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grotere organisaties in Suriname met ruim 900 medewerkers. Maar helaas kreeg het CBB onder diverse regeringen niet de gewenste aandacht en ondersteuning.  Daar komt nu verandering in.

Onder de bezielende leiding van de huidige minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, is het belangrijke besluit genomen om de Surinaamse samenleving op termijn een volledig getransformeerd CBB te presenteren. Dit Transformatieproces zal enkele jaren in beslag nemen, aangezien op alle gebieden- bij procesverbeteringen; digitalisering; herdefiniëren van haar diensten en producten; en uiteraard het opleiden, trainen en begeleiden van de 900+ medewerkers- er veel werk verzet moet worden.

Dit Transformatie traject is begonnen met een extern en intern onderzoek waaraan ook u middels onderstaande link kunt bijdragen.

De output hiervan zal dienen als vertrekpunt om het Transformatie traject succesvol te kunnen uitrollen. Daarbij heeft ons lidbedrijf DOOR Advisory uw hulp hard nodig!

Naast het verrichten van dit onderzoek zal de gehele Transformatie worden begeleid door het onafhankelijk onderzoeks- & adviesbureau DOOR Advisory.

Deelt u uw kritische wensen met betrekking tot de toekomstige CBB-dienstverlening via deze online survey: http://Qualtrics.ca1.qualtrics.com/jfe/form/SV_1BUupXoNlKtOqCG

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?