De Internationale Werkgevers Organisatie (IOE), organiseerde samen met de Caribische Werkgevers Confederatie (CEC) en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) op 5 mei 2021 een digitale bijeenkomst over BMO Resilience & Sustainability in tijden van COVID-19.

Er werd tijdens deze bijeenkomst gesproken over de ervaringen van landen met Covid-19 en hoe werkgevers over de hele wereld hiermee omgaan. Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was een blik op voorbeelden van hoe de private sector in de regio bijdraagt in de strijd tegen het Covid-19 virus.

Aan de bijeenkomst namen werkgeversorganisaties van de regio deel. CEC president Wayne Chen gaf aan dat Covid-19 zeker een impact heeft gehad op de hele wereld. Echter benadrukte hij de impact op de Caribische regio die veelal afhankelijk is van de toerismesector en volledig plat kwam te liggen. Enkele landen zijn zoetjes aan het toerisme wederom aan het oppakken, maar nog steeds met heel veel uitdagingen vanwege de pandemie.

Er werd gesproken over de Commonality of experiences.

Volgens de heer Chen zijn er 3 onderwerpen die de regio in de komende periode vooruit zullen moeten helpen:

  1. Niet alleen praten over remote work maar ook introductie van remote work in de eigen organisaties. aangaan
  2. Strategische partnerschappen aangaan als het gaat om bronnen van investeringen.
  3. Transitie van fysieke naar digitale events en mogelijkheden voor werknemers en studenten, om zodoende invulling te geven aan de behoeften van werkgevers inzake vaardige werknemers (future of work)

Hij sloot af met een oproep om te kijken naar voorbeelden in de wereld en waar nodig zaken aangepast over te nemen, en zodoende het wiel niet opnieuw te hoeven uitvinden.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?