De VSB is vorig jaar gestart met strategische sessies gericht op het werk en de werking van de interne organisatie. De hoofdcommissie heeft uiteindelijk doelstellingen en werkgebieden vastgesteld. De verschillende werkgebieden zijn ondergebracht onder subcommissies.

Op dinsdag 11 mei 2021 is de subcommissie Local Content gestart met haar beraadslagingen. Deze commissie richt zich op de ontwikkelingen die allemaal mogelijk zijn voor het lokaal bedrijfsleven in het kader van de opkomende offshore olie industrie.

De commissie is zich er bewust van dat er heel veel van individuele bedrijven zelf zal moeten komen, maar er is een informatiekloof. Wat kunnen we bijvoorbeeld redelijkerwijs verwachten naar binnen te halen? Suriname heeft geen track record in de offshore industrie. Hoewel onshore met Staatsolie, is het toch een andersoortige specifieke business.

Het is belangrijk dat beleid voor local content een zekere realiteit in moet hebben m.b.t. behoeften, maar mogelijkheid waarbij je een organische groei zal krijgen richting het bedienen van de offshore sector. De commissie is zich ook bewust van het spanningsveld (verwachtingen vanuit de politiek zijn hoog). Local content policy formuleren, moet goed gesegmenteerd zijn. Dit moet goed aangeven welke diensten en goederen op welk moment getarget worden. De timeline is vastgesteld. Er zijn actiepunten afgesproken.

De commissie bestaat uit de leden Mervel Kotzebue, Dimitri Lemmer, Hans Hiralal, Eddy Frankel en Kamlesh Ganesh.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?