Op dinsdag 18 mei was er een vitueel gesprek tussen een delegatie van de Wereld Bank o.l.v. Esperanza Lasagabaster  en de VSB dat geleidt was door de voorzitter dhr. Bryan Renten  en dhr. Rabin Soechit van het Dagelijks Bestuur en de Directeur mw. Malty Dwarkasing hebben deelgenomen aan het gesprek. De consultaties van de Wereldbank hebben betrekking op de Wereldbank  Regional Private Sector Diagnostic (RPSD) in het Caribisch gebied en de volgende Caribische landen worden in dit kader geconsulteerd te weten: Bahamas, Barbados, Belize, Guyana, Suriname, Trinidad and Tobago, and the OECS (Antigua & Barbuda, Dominica, Grenada, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, and Saint Kitts and Nevis.

De bedoeling van de consultaties is om  een beter inzicht te krijgen in de belangrijkste macro economische en sectorspecifieke beperkingen en kansen voor de private sector in de regio  en  aanbevelingen aan te horen over beleidshervormingen en maatregelen die de investeringen van de private sector in de regio kunnen stimuleren. De rapportage moet begin van het volgend jaar uitkomen en aan de hand daarvan wordt nagegaan hoe support aan de landen/regio verleend kan worden.

De International Finance Corporation (IFC) van de Wereldbank die financieringsmogelijkheden biedt aan de private sector was ook vertegenwoordigd in de delegatie. Tijdens het gesprek is naast de potentie van de olie en gas industrie, maar ook de ICT sector, de agro- en agro verwerking, toerisme en houtsector ter sprake gekomen. Ook de diverse bottlenecks waarmee het bedrijfsleven te kampen heeft, is besproken. De VSB zal verder contact leggen met de IFC om na te gaan welke sector specifieke data beschikbaar is en de voorwaarden van financieringsmogelijkheden voor de private sector bij dit instituut.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?