Op donderdagavond 3 juni was er een Video Conferentie van IDB Invest voor de private sector. De conferentie werd door het Ministerie van Financiën en Planning georganiseerd.

Na een openingswoord van de country representatieve dhr.  Antonio Goncalves  van de IDB in Suriname en de Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning,  ging de heer James Scriven in op de opzet van de IDB, IDB als financierder van overheden, IDB Invest die rechtstreeks aan de private sector kredieten verstrekt en aan IDB Lab die zich bezighoudt met investeringen op het gebied van innovatie.

IDB Invest richt zich vooral op het verstrekken van kredieten in de volgende sectoren: Infrastructuur (renewable energie, water, transport en sociale infrastructuur), agribusiness, manufacturing (industrie), toerisme en telecommunicatie, media en technologie en financial inclusion, waarbij er via banken kredieten beschikbaar worden gesteld voor SME’s . Naast financiële producten, oplossingen en diensten die verleend worden, wordt er ook adviezen gegeven op het gebied van klimaatverandering, gender diversificatie en inclusion etc.. In Suriname heeft IDB Invest reeds aan enkele banken kredieten verstrekt in de vorm van o.a. Trade and Supply chain financing. Ook enkele bedrijven hebben een krediet ontvangen. Om rechtstreeks in aanmerking te komen voor een krediet moet een bedrijf dat binnen een van de sectoren opereert, een minimale lening van USD 1,5 miljoen aangaan voor kapitaalinvesteringen met een vermogen of opbrengst van USD 5 miljoen, adequate financiële audit produceren en het moet een private en geen publieke bedrijf zijn. De rentepercentagevan de usd leningen liggen tussen de 4 en 6 procent. Er wordt gekeken hoe er ook leningen in de lokale valuta verstrekt kunnen worden.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de IDB kantoor in Suriname voor meer informatie.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?
Create your own user feedback survey