Mediation is juist nu een effectieve tool om (dreigende) conflicten snel en voor beide partijen acceptabel, op te lossen.

Als bedrijfsleven hebben we gemeenschappelijk dat de gevolgen van deze periode van crisis en onzekerheid ons allemaal hard raken. De continuïteit van de organisatie, veilige werkomgeving, financiële uitdagingen, nakomen van contractverplichtingen, beleidsplannen en business cases ‘on hold’, frustratie van de partiële lockdown. Allemaal triggers die spanningen en conflicten kunnen veroorzaken tussen bijvoorbeeld werkgever en werknemer, werknemers onderling, zakenpartners, huurder en verhuurder, dienstverlener en klant etc.

Naar de rechter gaan is een lang en in deze Covid-periode beperkt traject en biedt een ‘oplossing’ die slechts voor de in het gelijkgestelde partij een uitweg kan zijn. De ‘verliezer’ verliest en krijgt een beslissing opgelegd. De kwestie is hiermee over het algemeen niet duurzaam opgelost.

Goede, duidelijke en tijdige communicatie en daarmee (dreigende) conflicten zo snel mogelijk in goed overleg oplossen, is daarom nu belangrijker dan ooit. We moeten tenslotte met elkaar verder. Ook na COVID-19!

De hiervoor opgeleide mediators van de Mediation groep Suriname (MGS) kunnen als onafhankelijke en neutrale procesbeleider een rol spelen bij het werken aan een oplossing. Voorwaarde is wel dat beide partijen bereid zijn om er uit te willen komen en te werken aan een win-win oplossing: d.w.z. voor beiden acceptabel, werkbaar en uitvoerbaar.

Meer informatie?  Klik op de link http://mediationsuriname.org/mediation/wat-is-mediation of stuur een email naar mediationgroep.suriname@gmail.com

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?
Create your own user feedback survey