Wilt u in een vertrouwelijke setting met geheimhouding werken aan een constructieve oplossing voor een (potentiële) conflictkwestie en wilt u invloed en zeggenschap over de uitkomst in plaats van dat dit u opgelegd wordt, dan is een mediationtraject het overwegen waard.

Wat kunt u verwachten?

Informatiefase

De mediators geven kosteloos en vrijblijvend informatie aan beide partijen over wat een mediationtraject inhoudt.

Intake

Wanneer partijen hebben besloten dat zij een mediationtraject willen ingaan, volgt het intakegesprek waarin besproken wordt wat de conflictkwestie is en worden er afspraken gemaakt over de kosten en wanneer, hoe vaak, waar de mediation zal plaatsvinden. Deze afspraken worden vastgelegd in een mediationovereenkomst die door de partijen en de mediator wordt ondertekend.

Mediationgesprekken

Partijen gaan in een veilige, strikt vertrouwelijke setting een open gesprek met elkaar aan en onderzoeken onder begeleiding van een onafhankelijk en onpartijdig mediator wat er speelt, wat de onderliggende belangen zijn en de bereidheid om samen naar alternatieven te zoeken op basis van deze wederzijdse belangen. De MGS mediator is een opgeleide mediator.

Vervolgens worden concrete en werkbare opties onderzocht die tot een oplossing kunnen leiden.

Afronding

De meest passende oplossing – die win-win is voor beide partijen – wordt uitgewerkt en vastgelegd in een overeenkomst die door beide partijen wordt ondertekend. Hierna wordt het mediationtraject afgerond.

Meer informatie over mediation is te vinden op de website www.mediationsuriname.org

Wilt u voor bijvoorbeeld de directie, HRM, managementteam en/of een specifieke afdeling een presentatie over de mogelijkheden van mediation, maak dan contact met de MGS door een e-mail te sturen naar mediationgroep.suriname@gmail.com

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?
Create your own user feedback survey