Op woensdag 23 juni 2021 vond de Online subproject launch and kick off plaats van de training for Persons with Disabilities  (PWD’s). Het doel van dit project is om personen met een beperking dienstbaar te zijn, door hen op te leiden en een zekere mate van ontwikkeling en zelfstandigheid bij te brengen. 

De lancering werd live via een zoom sessie georganiseerd en verricht door de Minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Rishma Kuldipsingh.

De aanwezigen werden ook toegesproken door mevr. Malty Dwarkasing, Directeur van de Vereniging van Surinaams  Bedrijfsleven ( VSB), Dhr. Steven Mac Andrew, oud-directeur VSB en mede-initiatiefnemer van de Alliantie voor ‘decent work’ voor personen met een beperking, mevr. Natasia Hanenberg-Agard, Directeur Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) en dhr Henk Plein,Spreker uit de doelgroep.

Tijdens de launch zijn de sprekers stil blijven staan bij de gepleegde inspanningen en het streven van  een groeiende groep samenwerkende organisaties, om de  positie van Surinaamse burgers met een beperking te verbeteren. 

Het Basic Needs Trust Fund subproject Entrepreneurship People With Dissability  is overeengekomen tussen de VSB en het ministerie van Financiën en Planning, en tussen VSB en SPWE en SAO. Het project welke sinds 2018 in de voorbereiding was, wordt uitgevoerd door de Alliantie Decent Work voor mensen met een beperking. De VSB heeft hier de trekkersrol in.

De Caribbean Development Bank (CDB) is de donor van het project welke zal lopen tot en met 30 september 2021, waarbij de VSB een supervisie rol heeft en de instituten SPWE en SAO de uitvoerders zijn.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?
Create your own user feedback survey