De Vereniging Surinaams bedrijfsleven heeft op 25 juni een formeel kennismakingsonderhoud gehad met het nieuw bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging, onder leiding van Steven Coutinho.

Deze eerste conversatie tussen VSB en de SBV ging meer over hoe partijen verder samen kunnen werken. Er is een wisseling geweest van de vooruitzichten vanuit beide organisaties.

De belangrijkste onderwerpen die ter sprake kwamen:

  1. Samenwerking op het gebied van de National Risk Assessment
  2. Verdere giralisering van de huidige cash economie (digitaal betalen stimuleren)
  3. Dit platform gebruiken voor open discussie over de dienstverlening van banken ten behoeve van verbetering richting de klant.

Er is ook gesproken over fundamentele (historische) issues die eigenlijk te doen hebben met de ontwikkeling van de Surinaamse economie, maar ook over onderwerpen richting de groene economie. De effecten van covid-19 op het bedrijfsleven en hoe banken hierop kunnen inspelen kwam ook ter sprake. Het bestuur van de SBV heeft ook toegezegd hun policy document te delen met de VSB.

Er zijn afspraken gemaakt rond de reguliere gesprekken tussen beide besturen.  Ook zal gewerkt worden richting het matchen van de visies van beide organisaties wat de sector betreft.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?
Create your own user feedback survey