De Transport groep van de VSB heeft op 15 juli 2021 een regulier onderhoud gehad met de minister  van Transport Communicatie en Toerisme (TCT),  de heer Albert Jubithana. Onderdeel van het gesprek was natuurlijk de huidige situatie rond Covid-19, waar de transportsector zwaar getroffen is.

Minister Jubithana gaf aan dat de overheid graag een faciliterende rol wil vervullen in het op gang krijgen van de sectoren op het werkgebied van zijn ministerie.  Ook de VSB heeft duidelijk kenbaar gemaakt aan duurzame oplossingen  te willen werken in plaats van de korte termijn covid maatregelen. Een belangrijk onderwerp tijdens dit gesprek was natuurlijk het duurzaam openhouden van ons luchtruim. Dit heeft invloed op zowel de transportsector als toerisme. VSB Transport zal tevens voorstellen aandragen  aan de minister van TCT om met collega ministers de impact van het sluiten van het luchtruim te bespreken, en dit te minimaliseren.

“Als economie hebben we 120 tot 130 miljoen dollar misgelopen van januari t/m mei 2021 (uitgaande van Luchtvaarttickets en basis spending patroon van de toerist). Als wij deze trend voortzetten, zullen wij net als in 2020, richting USD 300 miljoen als economie mislopen”, zegt plaatsvervangend Transport groepsvertegenwoordiger Timothy Mendonca.

Ondanks de minister duidelijk aangeeft dat de regering redelijk conservatief en beschermend optreedt en het veel voeten in de aarde gekost heeft om richting openstellen van het luchtruim te gaan, is hij ook warm voor het duurzaam openhouden van het luchtruim.

Verder zijn aan de orde gekomen de  Dubai EXPO 2020 conferentie welke in Dubai plaatsvindt, het verkeer tussen Suriname – Guyana en Suriname – Frans-Guyana en de veerdiensten tussen Paramaribo-Commewijne. De bewindsman gaf ook wat speerpunten m.b.t. de algemene denkrichting en strategie van het toerismebeleid, de ondersteuning vanuit de private sector en de uitvoering en implementatie van het baggerproject. Het gesprek werd afgesloten met de onderwerpen ordening en innovatie van het openbaar vervoer en duurzaam milieu beleid.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?
Create your own user feedback survey