De officiële oprichting van Naarden Advice And Management (afgekort NAAM) Consultancy vond oorspronkelijk plaats op Aruba door Lucien John Naarden en is voor het eerst ingeschreven op 7 november 1995 in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Suriname.

Als individu heeft de oprichter hiervoor (voor het eerst in 1985 voor het Nationaal Leger) een aantal grote opdrachten uitgevoerd op freelance basis, maar het was pas in 1995 dat besloten is, om als zelfstandige ondernemer zich fulltime bezig te houden met de verschillende gebieden waarop een expertise en ervaring was opgebouwd.

Het motto van NAAM Consultancy is “Voor Groei en Ontwikkeling”, waarmee wordt aangegeven dat elke opdracht die wij aannemen, moet leiden tot een stukje “Return on Investment” voor de opdrachtgever, waardoor er een win-win situatie ontstaat.

De opdrachtgever moet het gevoel hebben dat er er een bepaalde kwaliteit is geleverd en dat met de impact van onze diensten de investering terugverdiend is.

Wij brengen zowel individuen als groepen en organisaties naar het door hen gewenste volgende niveau van groei en ontwikkeling. 

Alle diensten zijn “op maat gesneden” naar de behoeften en gewenste resultaten van cliënten. Voordat er een opdracht wordt aangenomen, moet de cliënt derhalve vooraf afspreken wat de te realiseren doelen en resultaten zijn voor de ingehuurde dienst van NAAM Consultancy. Deze doelen en resultaten worden vooraf vertaald naar een concreet meetbare of kwantificeerbaar niveau.

Het assortiment van diensten bestaat uit: werving en psychologische selectie; vertegenwoordiging en advisering van personen en bedrijven; organisatie en 

management adviezen; begeleiding, training en coördinatie waardoor cliënten worden bijgestaan in het verbeteren van resultaten en ontwikkeling; organisatie ontwikkeling en toepassing van leiderschaps- en management technieken; bedrijven- en wetenschappelijk onderzoek; investeringsbemiddeling; psychologische adviezen; het ontwikkelen van “tailor made solutions” en trainingen voor organisatie vraagstukken; project ontwikkeling en coördinatie; arbeidsbemiddeling; handelsbemiddeling; mediation; interim management; psychologische diensten; ontwikkelen van HR management; bedrijfs- en organisatie ontwikkeling; change management.

Om internationaal erkende diensten aan te bieden is er op 29 maart 1996 een contract aangegaan met de internationale organisatie Leadership Management International, Inc. voor een franchise voor het territorium Suriname.

Leadership Management International, INC. 25 jaren in Suriname

Op 29 maart jl. vierde Leadership Management International, Inc. (LMI) het feit dat zij haar diensten reeds 25 jaren aan de Surinaamse gemeenschap aanbiedt. Dit doet zij vol trots, omdat de doelen waarmee deze operatie is begonnen, ruimschoots zijn bereikt. Met de slogan “Changing the world one person at a time” heeft LMI  in de afgelopen 25 jaar, een eminente impact gehad op Suriname. Ruim 2700 graduates zijn reeds afgeleverd!

Deze graduates tonen d.m.v. hun prestaties, steeds weer aan dat succes niet is wat je zegt, maar wat je doet. Op alle levensgebieden, in elke branche hebben de diverse programma’s een positieve uitwerking, maar het meest belangrijke is dat de attitude- en gedragsveranderingen die worden teweeggebracht, blijvend of langdurig merkbaar zijn. Prominente figuren binnen en buiten Suriname, danken hun groei en succes aan deze fundamentele attitude en gedragsverandering.

Naast de graduates in Suriname die in “a world of success” leven, is één van de andere mijlpalen het feit dat waar Lucien Naarden eerst alleen LMI Suriname leidde, hij nu verantwoordelijk is voor alle vestigingen en activiteiten van LMI in het geheel Caraibisch Gebied en het noorden van Zuid-Amerika.

Zowel LMI Suriname, de andere vestigingen van LMI Greater Caribbean, alsook hun cliënten en graduates hebben met hun markante successen, voorbeeld gestaan voor deze global organization en daarvoor erkenning en waardering ontvangen. LMI staat op het gebied van franchise trainingsprogramma’s, wereldwijd op plek 1 gerangschikt.

Dit heuglijk feit wordt op de typische LMI wijze gevierd en die is om nog meer mensen positief te veranderen, zodat zij als rolmodel kunnen dienen voor anderen.

In dat licht heeft LMI gemeend om over een uitgestrekte periode van een jaar, 25 beurzen ter beschikking te stellen voor het project 100 Champions of Suriname. De uitvoering van het 100 Champions project wordt geleid door Moreno Jackson, die vast van plan is om de 100ste Champion over 2 jaar te mogen verwelkomen. Het 100 Champions project heeft als doel om jongeren te vormen tot succesvolle burgers, die als voorbeeld dienen voor de Surinaamse gemeenschap maar uiteraard ook daarbuiten. Deze Champions laten zien, dat ongeacht waar je vandaag komt of hoe jouw startpositie is, een ieder succesvol kan zijn als die de juiste attitudes en gedrag ontwikkeld. Door meer rolmodellen te vormen, kunnen die zoals LMI tot doel stelt nog meer mensen positief beïnvloeden.

Op de foto brengen Moreno Jackson en Lucien Naarden een toast uit op het heuglijk feit dat zeer binnenkort 25 nieuwe Champions zullen worden toegevoegd aan reeds 43 bestaande.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?
Create your own user feedback survey