De impact van menselijke activiteiten op de oceanen in combinatie met de klimaatverandering maken onze planeet uiterst kwetsbaar. We hebben allemaal een gezonde aarde nodig om onze banen, bestaansmiddelen, gezondheid, overleving & geluk te ondersteunen. Een gezonde planeet is geen optie – het is een noodzaak!

Als wereldwijde logistieke leider maakt DP World slimmere handel mogelijk om een betere toekomst voor iedereen te creëren. Wij werken op een verantwoorde manier waarbij duurzaamheid en impact op de mensen, gemeenschappen en het milieu waarin we actief zijn, voorop staat. Ons wereldwijde Sustainability & Impact programma ‘Our World, Our Future’ is daarbij onze leidraad.

Wij geloven dat het aan een ieder van ons is om onze aarde te beschermen, niet alleen omdat we geven om de natuurlijke wereld, maar omdat we erop leven. We hebben daarom een oproep gedaan aan de Surinaamse jeugd om mee te denken hoe we ons milieu beter kunnen beschermen.

150 personen hebben gehoor gegegeven aan de oproep en zich geregistreerd voor de eerste DP World Paramaribo Environmental Engineering Contest. Zij zijn gevraagd een projectplan up te loaden om milieuvervuiling van onze wateren in Suriname tegen te gaan. Uit de ingezonden projecten zijn negen (9) finalisten in de leeftijdscategorieën 12-15 jaar, 16-20 jaar en 21-25 jaar uitgenodigd om op 30 juli 2021 een presentatie te houden voor een professioneel samengestelde jury op locatie van DP World Paramaribo.

De jury bestaat uit:

  •         prof. Naipal – Mangrove- rehabilitatieproject te Weg naar Zee
  •         dhr. Glenn Ramdjan- Stichting Suresur
  •         mw. Kelsey Tsie Chun Sioe- Safety, Environmental & Quality officer- HSSEQ department DP World Paramaribo
  •         dhr. Wensely Gesrooh- Maintenance Crane Supervisor- Engineering department DP World Paramaribo

De beoordeling zal zijn op basis van presentatietechniek, innovatie, impact & utiliteit en de duurzaamheid. De contestanten maken kans op mooie prijzen en de projecten zullen aan milieu-organisaties worden aangeboden om de haalbaarheid te meten en implementatiemogelijkheden na te gaan.

Team Sustainability and Impact

DP World Paramaribo

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?