Donderavond 29 juli werd er voor het VSB bestuur, een presentatie gehouden door de interdepartementale commissie van de regering  die bezig is met de voorbereiding van de participatie van Suriname aan de Dubai Expo 2020 dat van 1 oktober 2021 tot en 31 maart 2022 in Dubai word gehouden.

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries BIBIS, TCT en Financiën en Planning met ondersteuning van veel diaspora en lokale deskundigen.

Dit zal de grootste zakelijke en entertainment beurs worden, waarvoor ca. 44.000  bedrijven zich reeds hebben geregistreerd, ca.  5,5 miljoen zakenlui zullen participeren en naar verwachting 25 miljoen bezoekers zal aantrekken.

Tijdens deze Expo krijgt Suriname een eigen paviljoen toegewezen in de “sustainable city”  allocatie.  Het doel van zo’n beurs is zo veel mogelijke investeringen en expertise aan te trekken, afzetmarkten te identificeren en zoveel mogelijk samenwerkingsovereenkomsten aan te gaan.

Aan deze beurs hebben reeds een heleboel bedrijven uit Zuid Afrika, west Europa, Azië en andere delen van de wereld zich aangediend met de bedoeling na de wereldwijde  economische teruggang  van het afgelopen jaar vanwege de COVID-19 pandemie, de mondiale economische bedrijvigheid een enorme duw te geven. Gedurende de komende 6 maanden wordt er een heel programma met presentaties van sectoren en entertainment opgezet met een speciale landen dag voor elk land. De landen dag voor Suriname is gesteld op 27 november.

Suriname zal zich vooral richten op eco toerisme en hospitality in zijn algemeenheid, mijnbouw sector, olie en gas, bosbouw en de agrarische sector.

De commissie zal met 14 personen aanwezig zijn op de beurs en de Surinaamse participanten volledig begeleiden.

Voor deelname aan de beurs zijn er 3 service pakketten tussen USD 35.000 en USD 95.000, waarbij alle kosten voor deelname inclusief reis- en verblijfkosten zijn inbegrepen.

De commissie zal met de bedrijven nagaan wat hun doelen zijn voor de beurs  en hoe deze het best gerealiseerd kunnen worden. Vooraf zal de matchmaking plaatsvinden en de marketing zal ook ter hand genomen worden. De commissie zal wat folders en media materiaal van de beurs voor de VSB opsturen om deze te delen met haar leden. Geïnteresseerde bedrijven of groepen van bedrijven kunnen zich het best tot uiterlijk 19 augustus aanmelden bij de commissie.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?