Op dinsdag 7 september heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken  het CBB e-loket geïntroduceerd. Het CBB E-loket systeem is een webapplicatie die bedrijven en instellingen de mogelijkheid biedt om via het internet, data uit de Centrale Bevolkingsadministratie van CBB  te gebruiken voor hun diensten. Cliënten hoeven niet meer in lange rijen te staan bij het CBB voor een uittreksel, maar het bedrijf heeft  via  dit systeem, zelf toegang tot de informatie uit het bevolkingsregister van de cliënt.

Bedrijven die van deze dienstverlening gebruik willen maken, moeten zich registreren bij het Ministerie. De kosten verbonden aan deze dienstverlening zijn naast de licentiekosten van SRD 1800,- per jaar, abonnementskosten die op basis van een pakket van verificaties op jaar basis verschilt van 1000 verificatie voor SRD 7.500,- tot 9000 verificaties voor SRD  45.000,-. Dit systeem moet de dienstverlening van zowel overheid als bedrijfsleven verbeteren.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?