FHR Institute for Higher Education (FHR) maakt met trots en vol vertrouwen in de toekomst bekend, dat door NOVA (Nationaal Orgaan voor Accreditatie van Suriname) is geheraccrediteerd, haar business programma’s op basis van de “Wet NOVA, 2007” middels een equivalentieonderzoek steunend op een eerder verkregen buitenlandse (IACBE) accreditatie. Deze NOVA heraccreditatie is weer voor 7 jaar en geldt voor de periode 2021 – 2028.

Het betreft (i) het Bachelor of Business Administration (BBA) programma, verzorgd door FHR School of Business; (ii) het Master of Business Administration (MBA) programma en (iii) het Master of Accounting (MoA) programma, beiden verzorgd door FHR School of Accounting & Management.

Dit accreditatietraject heeft FHR de ruimte geboden om kritisch te reflecteren op haar onderwijsprogramma’s en het onderwijssysteem als geheel en haar in de gelegenheid gesteld om een betere aansluiting van haar programma’s te bewerkstelligen op de wensen en actuele behoeften van de Surinaamse en internationale arbeidsmarkt.

Deze accreditatie is het keurmerk dat NOVA heeft gegeven aan de business programma’s van FHR, daarmee erkennend dat FHR-programma’s voldoen aan de bij Wet gestelde kwaliteitseisen aan hoger beroepsopleidingen. Beroepsopleidingen door FHR aangeboden aan jonge en mid-carrière professionals, aan het bedrijfsleven, de overheid en het maatschappelijk middenveld en daarmee het afnemend beroepenveld zekerheid biedend van kwalitatief hoogstaande business programma’s, verzorgd in een ethische en ambitieuze leeromgeving.

In December 2020 werd eveneens door de hierboven genoemde FHR-programma’s internationale heraccreditatie verkregen van IACBE (International Accreditation Council for Business Education) gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika.

Met de verkregen NOVA (nationaal) en IACBE (internationaal) accreditaties zal FHR haar bijdrage duurzaam blijven leveren aan de opbouw van een lerende en welvarende samenleving, ons Suriname.

24 September 2021

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?