Op maandag 27 september 2021 was het wereld toerisme dag met als thema  “Tourism for Inclusive growth”, uitgeroepen door de Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO). Binnen dit kader was door het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT)   in samenwerking met de private sector organisaties, Suriname Hotel and Tourism Association (SHATA), Stichting United Tourguides Suriname (UTGS), de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA) en de Para oordhouders een “Kick off Tourism activiteit” georganiseerd in Residence Inn op die dag.

Eén van de prioriteitsgebieden van het Ministerie van TCT, is het ontwikkelen en bevorderen van het Toerisme in het algemeen en het lokaal toerisme in het bijzonder. Het thema “Tourism for inclusive growth” heeft daarom als onderbouwing, de bewustwording van de sociale, culturele, politieke en economische waarde van toerisme en de bijdrage die de sector kan leveren bij het bereiken van de sustainable development goals.

Deze kick off meeting begon met een  infomercial met als titel “Explore the beauty of Suriname” welke op die dag werd gelanceerd en vanaf die dag via diverse distributiekanalen zal worden uitgezonden. Daarna heeft de UTGS een korte presentatie gehouden en hebben diverse culturele groepen opgetreden middels dans.

De Minister van TCT is aan het woord gekomen om het beleid dat het Ministerie uitdraagt aan te geven. De minister heeft vooral gewezen op het specifiek toeristisch product dat elk district moet gaan ontwikkelen voor zowel de lokale als internationale toeristen, alsmede de samenwerking van alle stakeholders binnen de sector.

Daarna werden er enkele statements door de organisatie m.b.t. toerisme beleid gepresenteerd, waarop de genodigden daarna konden ingaan. De diverse onderwerpen waarop de statements betrekking hadden, waren onder andere: beleid m.b.t. beschermde gebieden, infrastructuur voor de toegankelijkheid naar bezienswaardigheden, financiering van en incentieven voor de sector, duurzaamheid, luchthaven en de leidinggevende rol van de private sector bij ontwikkeling van de sector.

Tijdens de discussie werd gewezen op het belang van regelmatig overleg tussen de overheid en stakeholders in de sector, goede onderlinge samenwerking, de wetgeving die aangepakt moet worden, continuïteit van beleid, het ontwikkelen van ons toeristisch product samen met Guyana en Frans Guyana etc.

De Minister en de directeur van het directoraat toerisme binnen het Ministerie, hebben toegezegd om het regelmatig overleg met de stakeholders wederom op gang te brengen en op kwartaalbasis events te organiseren om te praten over diverse onderwerpen de sector rakende.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?