Op 4 oktober 2021 j.l. is middels de introductiedag het startsein gegeven voor het collegejaar  2022 voor de nieuwe PTC studenten. De studenten starten met een pre-college periode,  waarbij zij skills en kennis meekrijgen om aansluiting te vinden bij het onderwijs dat het  instituut aanbiedt. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de onderdelen die op de  middelbare scholen niet zijn behandeld.. De introductiedag werd online gehouden. Er was  slechts een kleine groep studenten fysiek aanwezig op het PTC.  

De studenten werden verwelkomt door de directeur van het PTC, Robby Holband. Hij heeft tijdens zijn toespraak de nadruk gelegd op de ontwikkeling van  de “soft skills” zoals de communicatieve vaardigheden en de studie en werkhouding van de  student. De directeur riep verder de nieuwe studenten op om steeds gebruik te maken van de feedback  mogelijkheden die het instituut biedt. Na een korte introductiefilm informeerde de manager  van de afdeling Student Administration, mw. Merlyn Demon, de studenten over het  “Welkomspakket”, die bestaat uit o.a. onderwijsprotocollen, gedragscode, studiegids etc. 

De  voorzitter van het PTC STUDS (studenten bestuur), Sharona Rein heeft de nieuwe studenten  geïnformeerd over het bestaan, de rol van en participatie aan het bestuur. Zoals gebruikelijk  bij de introductiedag is er een motivatie toespraak gegeven door Sergio Morman, managing  director van ImCoNe/ GST en Simon Noerdjan, directeur van Bit Dynamics twee PTC alumni.  De avond is afgesloten met afzonderlijke infosessies met de program managers van de  verschillende programma’s over o.a. curriculum, rooster en vervolgafspraken. 

Het PTC- University of Applied Sciences is een van de weinige onderwijsinstellingen in  Suriname die IS0 9001:2015 gecertificeerd is. Sinds haar oprichting heeft het PTC zich ontpopt  tot een niet weg te denken opleidingsinstituut in de Surinaamse gemeenschap: anno 2021  voert zij 11 bachelor- en 2 masterprogramma’s uit, waarvan 6 reeds geaccrediteerd zijn. Dit  Surinaams onderwijsinstituut levert, door het aanbieden van haar opleidings- en  trainingsprogramma’s en consultancy diensten op verschillende gebieden, een belangrijke  bijdrage binnen de Surinaamse maatschappij. Er is namelijk in de samenleving een grote  behoefte aan technische deskundigen op bachelor en master niveau. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?