De directeur van de VSB, Malty Dwarkasing is op 14 oktober 2021 gekozen tot bestuurslid van de Caribische Werkgevers Confederatie (CEC). Dit vond plaats op de 61ste Annual General Meeting (AGM) van de CEC. Mvr. Dwarkasing is hiermee de opvolger van Bestuurslid Jan van Charante.

Wayne Chen is wederom verkozen tot de voorzitter van de CEC voor de periode 2021-2023.

“Ik geloof dat, gezien de huidige situatie onze rol als vertegenwoordigers van werkgevers heel belangrijk is in termen van besluitvorming nationaal en regionaal”, zegt de CEC voorzitter.

“Moeilijke omstandigheden, ondanks de ILO aangeeft dat de Caribische arbeidsmarkt beter presteert dan de Latijns Amerikaanse markt. Als werkgeversorganisaties zijn jullie een heel instrumenteel. Het werk is echter nog niet af. De kwestie van vaccinatie doet zich nog voor. Hoe kunnen werkgevers ervoor zorgen dat er meer mensen zich aanmelden voor vaccinaties? Dit wordt geen “One Day Wonder””, zegt Matthias Thorns, Plaatsvervangend secretaris-generaal van de Internationale Werkgeversorganisatie (IOE).

De CEC is een regionale groepering van werkgeversorganisaties in het Caribisch gebied, opgericht in 1960. Deze organisatie zet zich in voor de ontwikkeling en bevordering van goede praktijken op het gebied van arbeidsverhoudingen op ondernemings- en macroniveau en zet zich in voor het bereiken van productiviteit en welvaart voor de lidstaten en de regio als geheel.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?