De afgelopen twee jaar heeft CoreStats consumenten data verzameld middels een consumenten peiling. Hiermee heeft zij inzichten verkregen in de gedragingen en voorkeuren van de Surinaamse consument. De overheid, organisaties, (startende) ondernemers kunnen de data gebruiken om hun beleid t.a.v. consumenten te verbeteren. Ook marketingcampagnes kunnen hiermee verder verfijnd worden om maximaal rendement hieruit te halen.

Ongeveer 1,500 respondenten (vanaf 18 jaar) in Suriname (exclusief district Sipaliwini) werden persoonlijk geïnterviewd rekening houdend met een betrouwbaarheidsniveau van 95% en een foutmarge onder 5%. De peiling wordt jaarlijks uitgevoerd, de dataverzameling over 2021 is deze maand gestart.

De peiling bestond uit drie delen:

  1.       Algemene marketing info: Consumenten voorkeuren w.o. social media gebruik, TV en radiostations.
  2.       COVID-19 situatie: Hoe ervaart de consument de aanpak van de COVID-19 situatie.
  3.       Consumer Confidence Indicator (CCI): Wat is de kijk van de consument over de lokale economie alsook hun werksituatie zowel kort- als langtermijn. De methodologie is afgeleid van soortgelijke indicatoren van de The Conference Board (VS) alsook de OECD (Europa).

Hieronder enkele deel-resultaten van de peiling. De komende weken zal CoreStats geleidelijk aan de overige resultaten publiceren. Suriname’s eerste Consumer Confidence Indicator (CCI) wordt binnenkort gepubliceerd.

Indien u feedback of vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen:
Tel:    440370
Email:    info@corestats.biz

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?