Vanuit haar strategische planning blijkt dat Datasur niet van alles kan verkopen aan de totale samenleving. Een sectorale aanpak is belangrijk. Vandaar het klantenbestand van Datasur is opgesplitst. 

In dit kader is Datasur gestart met een serie workshops. De eerste sector die is aangedaan is het bankwezen. 

Waarom het bankwezen? CEO Anvit Ramlakhan vertelt er meer over.

 “Wij weten dat het kunnen doen van transacties heel essentieel is. Kijken wij naar de internationale ontwikkelingen, dan zien wij dat men overgaat tot giraal betalen. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om te kijken, welke datacenter diensten de banken nodig hebben om in dat traject door te gaan”, vertelt de heer Ramlakhan.

Aan deze workshop hebben alle banken in Suriname deelgenomen. Rond 85% van de banken is al klant van Datasur. Datasur tracht het verschil van 15% weg te werken. 

Het kunnen verwerken en opslaan van data wordt internationaal ook gekoppeld aan privacy van klanten. In anticipatie op de privacywetgeving in Suriname speelt Datasur al in op deze internationale ontwikkelingen. De volgende stappen in dit traject worden gemaakt richting de gezondheidszorg, veiligheidssector, olie en gas industrie en multimedia. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?