Op verzoek van de Minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu ontwikkelt de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een Climate Finance Strategy voor Suriname. De strategie is bedoeld als een routekaart om toegang te krijgen tot internationale hulpbronnen, de besluitvorming over de verschillende internationaal beschikbare instrumenten te verbeteren en de aanbiedingen van donoren en belanghebbenden voor klimaatfinanciering projecten te coördineren. De IDB heeft de belangrijkste stakeholders uit de publieke en private sector geïdentificeerd. In dit kader werd ook de VSB benaderd om haar ervaringen te bespreken over de kansen en beperkingen voor het kanaliseren van investeringen voor de financiering van klimaatverandering projecten. Tijdens deze sessie werd ingegaan op de activiteiten van de VSB, ledenstructuur en het ecosysteem van organisaties uit de particuliere sector. Daarnaast werd ook het macro-economisch overzicht voor Suriname na COVID-19 beschreven terwijl ook de duurzaamheidsdoelstellingen van de VSB en haar leden werden belicht. Aan deze sessie namen deel directeur Malty Dwarkasing en Senior Policy Officer Kamlesh Ganesh. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?