De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is in het laatste kwartaal van 2021 gestart met Roadshows. De Roadshows van de MAS passen geheel binnen het programma van de Overheid om de economische ontwikkelingen in Suriname te stimuleren.

De MAS is bij haar roadshows gefocust op het correct informeren van de relevante stakeholders omtrent de ontwikkelingen en verbeteringen van de toegankelijkheid van de Surinamerivier.

Gedurende het afwerken van het Dubai 2021 programma heeft de President van Suriname Ch. Santokhi aangegeven dat Suriname open staat voor Business.

De MAS heeft bij meerdere activiteiten in Dubai aangegeven dat de MAS faciliterend optreedt daar een optimale watertransport van eminent belang is voor de economische ontwikkelingen van Suriname. Vermeldenswaard is dat 90% van de transporten via het water geschieden.

De beschikbare draft voor schepen die de Surinamerivier aandoen zal bij de eerste fase van de baggerwerkzaamheden verhoogd worden met 50 centimeters in december 2021. In 2022 zal de diepgang verder verruimd worden met 1 meter. Tegen eind 2022 zal de maximale draft bij springtij ongeveer 8.3 meters zijn.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?