“We staan aan het begin van een bijzonder jaar; een jaar van groei, voorspoed, samen mooie doelen bereiken en samen bouwen aan de ontwikkeling van ons prachtig land.

Sommigen van u zullen vreemd opkijken bij zo’n openingszin. Wij kunnen niet anders dan aan het begin van 2022 en de start van de colleges het positieve uit te spreken. Iets dat niet alleen een wens is, maar hopelijk ook ons streven wordt in alles wat we zullen dromen, denken en doen. Zoals Ellen Degeners een keer zei. “It makes a big difference in your life when you stay positive”.”, zei directeur Robby Holband in zijn toespraak op de openingscollege van de Polytechnic College.

PTC staat ook aan de vooravond van haar 25- jarig bestaan. Ook het PTC heeft dromen. Haar droom over een eigen gebouw is intussen omgezet in daden en zal over enkele dagen in gebruik genomen worden; Haar eigen gebouw die zij met eigen inspanning heeft kunnen realiseren. “Wij zullen binnenkort een aanvang maken met de bouw van onze kantoorruimtes en nog enkele leslokalen, zodat wij na twee jaren zoals de financieel en logistiek managers geloven kunnen verhuizen naar de Leysweg. Wij willen hiermee aan u demonstreren dat hoe moeilijk het ook is, er altijd oplossingen zijn”, zegt de heer Holband.

PTC’s droom om met haar programma’s ook in de regio te opereren, dwingt de organisatie om constant te kijken naar kwaliteitsnormen, processen en procedures. Daarmee geeft PTC aan dat zij er nog niet is. “We blijven werken aan de kwaliteit van het instituut in brede zin”, meent de heer Holband.

PTC droomt er ook over en denkt continu aan op welke wijze het instituut nog meer een bijdrage kan leveren aan de Surinaamse samenleving. Zo komt PTC in samenspraak met de verschillende sectoren steeds op nieuwe programma’s en specialisaties die zij aan haar klanten kan aanbieden. Er wordt verder dit nieuw jaar gewerkt aan het finaliseren van de specialisaties voor Data science, Robotics en Artificial Intelligence en de programma’s Hotelmanagement en Veiligheidskunde. Deze programma’s worden dit jaar meegenomen bij de nieuwe inschrijvingen. Ook wordt een aanvang gemaakt met de voorbereidingen voor twee nieuwe masterprogramma’s.

“U kent de wegen van de wind niet, u kent het kind dat in de moederschoot groeit niet, zo kent u ook de daden niet van God, die alles maakt. Zaai van de morgen tot de avond. Laat uw hand niet rusten, want je weet niet of het zaad de ene of de andere, of elke keer ontkiemen zal. Met andere woorden u moet zich tot het uiterste inzetten, ook al weet u niet welke succes op uw weg ligt, vanwege uw inzet. Kortom, beste student: het is een wereld vol uitdagingen! Niet alleen onze gezondheid, maar ons totale voortbestaan en kwaliteit van het leven hangt af van de keuzen die we vandaag maken.

Wij als instituut, maar in het bijzonder u, die straks de kennis en vaardigheden bezit, moeten een keus maken om te gaan voor het positieve. Om nu aan het begin van collegejaar 2022 te geloven dat het beter wordt, omdat u daar zelf ook een bijdrage aan zal leveren. Ik daag u uit om het beste van u zelf te laten zien; als student, als Surinamer, als wereldburger. Laten we samen 2022 tot een succesvol innovatief collegejaar maken.

Veel succes en wij kijken met z’n allen uit naar de mooie zaken die u in deze fase zult bereiken!”, aldus de PTC directeur.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?