De VSB heeft op woensdag 16 februari 2022 een vruchtbaar onderhoud gehad met Dr. Damie Sinanan, Manager – Competitiveness and Export Promotion, Caribbean Export Development Agency (CEDA). De heer Sinanan is momenteel in Suriname, aan het oriënteren voor nieuwe kansen waar CEDA aan bij kan dragen. Tijdens het gesprek met VSB waarnemend directeur Kamlesh Ganesh werd de nadruk gelegd op een reeks werkprogramma-activiteiten die CEDA  implementeert die zijn ontworpen om op CARIFORUM gebaseerde bedrijven te ondersteunen bij het exporteren naar en penetreren van nieuwe markten zoals de EU. 

Er zijn specifieke kansen besproken waar CEDA kan bijdragen en VSB voor haar leden een faciliterende rol zal innemen. Naast de mogelijkheden om gebruik te maken van de scala aan programma’s die CEDA kan aanbieden, is er ook een blik geworpen op mogelijkheden om specifieke sectoren te identificeren waarin er gerichte begeleiding kan komen voor bedrijven inzake capaciteitsversterking. 

Er is met de heer Sinanan afgesproken dat wij nu intensiever zullen communiceren om de mogelijkheden met CEDA voor de Surinaamse private sector beter in kaart te brengen. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?