Het Polytechnic College Suriname (PTC) is op 21 Februari 1997 opgericht en levert door het aanbieden van haar opleidings- en trainingsprogramma’s een belangrijke bijdrage binnen de Surinaamse maatschappij. Zij streeft ernaar om een van de besten te zijn in de regio. Hun motto luidt daarom: we learn, we do, we lead

Op 21 februari 2022 neemt het Polytechnic College Suriname (PTC) aan de Leysweg een nieuw gebouw in gebruik. De eerste fase van het gebouw bestaat uit een robotics lab, elektrotechniek lab en ICT/server ruimte. Op deze dag vindt ook de overdracht plaats van Robots en Electronics door PETRONAS Suriname Exploration & Production B.V (PSEPBV). Deze robots zijn bestemd voor de nieuwe specialisatie bij de studie ICT.  Verder zal PTC op deze dag ook jaar 25 jarig bestaan herdenken.

PTC droomt er over en denkt continu aan op welke wijze het instituut nog meer een bijdrage kan leveren aan de Surinaamse samenleving. Zo komt PTC in samenspraak met de verschillende sectoren steeds op nieuwe programma’s en specialisaties die zij aan haar klanten kan aanbieden. Er wordt verder gewerkt aan de specialisaties voor Data science, Robotics en Artificial Intelligence en de programma’s Hotelmanagement en Veiligheidskunde. Deze programma’s worden dit jaar meegenomen bij de nieuwe inschrijvingen. Ook wordt een aanvang gemaakt met de voorbereidingen voor twee nieuwe masterprogramma’s.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?