Op donderdag 24 februari vond de lancering plaats van het Climate LaunchPad Suriname project. Deze competitie is de grootste in de wereld voor bedrijven die actief zijn of willen zijn in de cleantech; bedrijf ideeën die schone technologieën, innovatieve en duurzame toepassingen gericht op het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.

Climate LaunchPad werkt vanuit Nederland met teams en partners over de gehele wereld om ondernemers en startups te stimuleren actief te zijn binnen de Cleantech industrie. Clean Tech is een verzamelnaam voor vormen van technologie die bijdragen aan een schoner milieu en/of zorgen voor energiebesparing.

Het domein ligt in wetenschappelijke innovatie, die bestaande technologie toepast (meer doen met weinig middelen), met een commerciële drijfveer, bekend als Clean Tech. De gedachten bij Cleantech zijn; hernieuwbare energie, duurzame transitie in de voedselketen, een mind shift in stedelijke mobiliteit of een ander klimaatsverandering onderwerp.  

Met deze competitie zullen ondernemers met een groene idee begeleiding, steun en coaching krijgen om deze groene duurzame ideeën werkelijkheid te maken. Het programma bestaat uit een reeks van trainingen en coaching trajecten waarna er een winnaar wordt gekozen die Suriname mag vertegenwoordigen in de global competition. 

De laatste keer dat Climate LaunchPad werd georganiseerd in Suriname was 2019, toen won de ondernemer Jaya Jarvis met haar bedrijf UMA-Cosmetics de nationale prijs. Het Climate LaunchPad team in Suriname onder leiding van Marciano Lie-A-Young is dit jaar verantwoordelijk voor de registratie van deelnemers die dan door een internationaal team zullen worden getraind.

Tijdens deze Zoom lancering is Carlinton Burrell uitgenodigd als gastspreker. Burrell is Chief Executive Officer at Caribbean Climate Innovation Center in Jamaica. Dit instituut ondersteunt het MKB in het Caribisch gebied bij de ontwikkeling van lokaal geschikte technologieën en oplossingen voor klimaatproblemen in de regio. Hierdoor wordt er een gunstig ecosysteem opgebouwd om snelgroeiende en duurzame ondernemingen op het gebied van schone technologie in het Caribisch gebied te stimuleren. 

Bekijk het programma hier terug.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?