Natasja Robles trad op 1 april 2002 in dienst bij de VSB als administratief medewerkster. Zij werd een week na haar sollicitatie brief te hebben ingediend, opgeroepen voor een sollicitatiegesprek die heel goed verliep.

Reeds in haar eerste werkweek bij de VSB werd zij voor de leeuwen gegooid. Aan haar werd gevraagd om de 9th ILO Roundtable for Caribbean Employers Organizations, waarbij de VSB de host was, mede te helpen voorbereiden en op alle drie dagen aanwezig te zijn. Ook was zij in hetzelfde jaar belast met het logistiek gedeelte van de “Promalco workshop on HRM” en de “ILO -VSB workshop for the Domestic Private Sector”. Verder werd al heel vroeg haar ondersteuning gevraagd om te notuleren tijdens een sector vergadering. Het was de eerste keer dat ze moest notuleren, maar ook dat verliep vlot. Aan haar werd sinds 2003 ook gevraagd om een bijdrage te leveren bij de VSB vacature bank, die tegenwoordig niet meer bestaat.

Toen Natasja bij de VSB kwam werken dacht ze dat de VSB zich alleen bezighield met lid bedrijven. Maar ze ontdekte al gauw dat de VSB veel breder georiënteerd is. De VSB is overal en betekent heel veel voor de Private Sector in Suriname, de overheid en ook voor studenten.

Natasja kreeg tijdens haar carrière bij de VSB de volgende promoties: management assistent, office manager en office & business support manager. In deze functies werd zij tevens belast met de supervisie over de administrative support officer, expeditie medewerker en interieur verzorgster.

Natasja geeft aan dat de VSB in vergelijking met vroeger heel veel is gegroeid. De VSB is meer samenwerkingen aangegaan en heeft nu meer aandacht voor de specifieke sectoren.

In haar 20 jarige loopbaan bij de VSB heeft Natasja leren omgaan met verschillende karaktereigenschappen. 

Natasja kijkt terug op een leuke tijd bij de VSB. Zij is begonnen bij de VSB toen er al computers waren, waarbij  er nog floppies, cd’s en een typemachine gebruikt werd. Hierop werden adressen op labels getypt. Wat Natasja heel mooi vindt is de goede samenwerking tussen het bureau en het bestuur, dat de VSB altijd op de ondersteuning van haar leden kan rekenen bij activiteiten en bovenal het vertrouwen dat de leden altijd in de VSB hebben behouden.

Bij de VSB is er een prettige samenwerking met de leden, de overheid, overige relevante organisaties en ook collega’s. Als collega’s zijn wij als een ketting met schakels aan elkaar verbonden. De groei van collega’s zien en het begeleiden van IMEAO studenten die stage komen lopen ervaart Natasja als prettig. Natasja staat bekend om haar collegialiteit. Voorts is er bij de VSB altijd ruimte om te leren.

“Dankzij de VSB ben ik gaan groeien voor wat betreft de afhandeling van logistieke zaken”, vertelt Natasja. 

Een van haar wensen is dat een (digitale) bibliotheek bij de VSB in de toekomst een feit mag zijn. Dit zou voor beschikbaarheid van documentatie vanuit de VSB voor studenten moeten zorgen.

De VSB is de belangrijkste bedrijfsleven organisatie die altijd aan top is geweest en een leidinggevende rol vervuld en zij hoopt dat de VSB die plek ook zal blijven behouden. Zij heeft hart voor de organisatie en is daarom na 20 jaar nog steeds 24/7 beschikbaar voor VSB aangelegenheden. Een boodschap die Natasja wil meegeven is: “Focus niet alleen op wat de organisatie voor jou kan betekenen, maar ook op wat jij voor de organisatie kan betekenen.”  

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?