Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is op een ambtelijke verkenning in Suriname, in de week van 10-16 april. De verkenning focust zich op onderwijs en cultuur. Met de onderwijs-kant van de delegatie is er bijvoorbeeld ook met het ministerie van OWC, de IOL, pedagogische instellingen gesproken en een aantal scholen op bezocht.

In dit kader heeft de VSB ook een onderhoud gehad met Gerbert Kunst (Directeur Internationaal beleid), Rutger Pol (Directeur Toezicht Voortgezet Onderwijs) en Koosje Spitz (Clustercoördinator mondiaal beleid)

Deze bijeenkomst was gefocust op het ondernemersklimaat in Suriname en vooral op de vraag over aansluiting op de arbeidsmarkt.

Vanuit het perspectief van de VSB, en de SDG visie, werd hier een uiteenzetting voor gegeven. 

Voorzitter Bryan Renten vertelde meer over de context waarin Surinaamse bedrijven ondernemen en waar de VSB Suriname in de komende jaren naartoe ziet groeien.  

Gerard den Dekker (lid-bedrijf Baitali Group NV), presenteerde de SDG visie, met een focus op SDG 4 in dit kader. 

De delegatie gaat met deze informatie terug naar Nederland om vervolgens vast te stellen , wat er allemaal aan samenwerkingsmogelijkheden zijn in Suriname. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?